Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > De ce sunt sigur că Laura Codruța Kovesi va câștiga concursul de la Bruxelles. Comentariu de Dan Andronic
De ce sunt sigur că Laura Codruța Kovesi va câștiga concursul de la Bruxelles. Comentariu de Dan Andronic

De ce sunt sigur că Laura Codruța Kovesi va câștiga concursul de la Bruxelles. Comentariu de Dan Andronic

Laura Codruța Kovesi a susținut ieri audierea în Comisia LIBE din Parlamentul European. A făcut-o așa cum ne-a obișnuit, spunând jumătăți de adevăr sau minciuni de-a dreptul. Pe mine personal m-a amuzat teribil ideea că un om nu poate vorbi în engleză pentru că trăiește o zi importantă din viața lui. Culmea era ca acea zi importantă era singura zi în care Laura Codruța Kovesi ar fi trebuit să vorbească în engleză. Dar așa s-ar fi descoperit că o face mai prost decât Ion Iliescu. Ca atare, a rămas la româna de lemn pe care o stăpânește atât de bine.

Nu a fost o audiere propriu zisă, ci un prilej pentru a ni se spune cât de curajoasă a fost Laura Codruța Kovesi. Sunt convins că cele câteva sute de români, mai mult sau mai puțini importanți, ale căror  vieți au fost distruse de DNA-ul condus de Kovesi, i-au privit cu „admirație” pe acești politicieni europeni. Care făceau toate eforturile să nu vadă bubele din biografia lui Kovesi.

M-am convins, văzând adulația nedisimulată, că Laura Codruța Kovesi va câștiga. Pentru că, de această dată, va fi pusă să „asaneze și să curețe”, să „decapeze” țările est-europene: Bulgaria, Polonia, Ungaria, Cehia, țările baltice, toți săracii europei care au crezut că fondurile de coeziune sunt menite să-i ajute.

Așa cum Laura Codruța Kovesi a fost o soluție pentru ca interesele străine să fie protejate în România, iar oamenii de afaceri români, politicienii incomozi și jurnaliștii să fie eliminați din viața publică, așa se va întâmpla și la nivel european.

Cred că este foarte bine ca acest lucru să se întâmple, din două motive. Primul este acela că în România nu mai are de distrus nimic, nimeni nu mai ia fonduri europene, așa că noi am scăpat.

În al doilea rând, este extrem de util să înțelegem că DNA-ul condus de Kovesi a reprezentat un experiment la scara unei țări care acum se va extinde la nivel european. Pentru acest motiv, cred cu tărie că Laura Codruța Kovesi va câștiga. Întodeauna va fi nevoie de un mercenar ca să facă treaba murdară. Iar ea a dovedit că o poate face la superlativ. Să-i urăm succes Laurei Codruța Kovesi în distrugerea altor țări.