DE CE nu mănâncă românii sănătos

Timpul limitat (51%), dar şi lipsa de inspiraţie pentru reţete variate (13%) sunt principalele motive pentru care românii nu reușesc să facă o schimbare în privința obiceiurilor din timpul prânzului, reiese dintr-un studiu iVox, comandat de Floriol. La studiu au participat 4.105 de respondenţi.

Însă, mai bine de jumătate dintre români (58%) și-ar dori să facă o schimbare în obiceiurile lor alimentare din timpul prânzului.

Cu toate acestea, în topul preferinţelor culinare ale românilor se află, pe lângă clasicul grătar de pui cu legume (34%), feluri de mâncare precum şniţel cu cartofi copţi (26,9%), pizza (25,6%) sau pulpe de pui la cuptor cu cartofi prăjiţi (17%), conform studiului citat.

Întrebaţi despre piedicile care stau în calea unui prânz sănătos și variat, marea majoritate a românilor nominalizează lipsa timpului (51%) precum şi absenţa ideilor pentru pregătirea unui meniu variat (13%) drept principalele motive.

Pentru a schimba acest aspect, 2 din 10 români ar urma sfaturile unui specialist în nutriţie (21,9%), în timp ce alţi 2 din 10 respondenţi preferă idei sănătoase şi variate, se arată în același studiu.

De asemenea, cei mai mulţi dintre românii cu loc de muncă (64%) preferă mâncarea gătită acasă, iar aproape o treime (27.6%) apelează la un serviciu de catering la birou sau iau masa în oraş.

Floriol derulează un proiect prin care a a reinventat treio dintre cele mai populare feluri de mâncare pentru masa de prânz ce pot fi pregătite acasă, alături de bloggerul culinar Jamila, de la Jamila Cuisine, care a reinterpretat fiecare rețetă selectată.

Acestea vor fi disponibile în secțiunea specială „Reinventează-ți prânzul” de pe site-ul floriol.ro, pe pagina de Facebook www.facebook.com/JamilaCuisine și pe site-ul jamilacuisine.ro. Mai mult, pentru cei care își doresc să vadă și modul în care sunt pregătite rețetele, le pot urmări pe canalul de Youtube JamilaCuisine.