Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > DE CE NU A FOST FOTOGRAFIAT KLAUS IOHANNIS ÎN VACANȚA DIN GERMANIA. Pentru că INFERNALA Mașinărie de umplut CU RAHAT a Serviciilor cuprinde și Divizia Presă a Poliției Politice Prezidențiale.
DE CE NU A FOST FOTOGRAFIAT KLAUS IOHANNIS ÎN VACANȚA DIN GERMANIA. Pentru că INFERNALA Mașinărie de umplut CU RAHAT a Serviciilor cuprinde și Divizia Presă a Poliției Politice Prezidențiale.

DE CE NU A FOST FOTOGRAFIAT KLAUS IOHANNIS ÎN VACANȚA DIN GERMANIA. Pentru că INFERNALA Mașinărie de umplut CU RAHAT a Serviciilor cuprinde și Divizia Presă a Poliției Politice Prezidențiale.

Potrivit unui Comunicat remis Presei pe 17 august 2016, „domnul Klaus Iohannis efectuează, în perioada 17-25 august a.c. o deplasare privată şi a plecat în cursul zilei de astăzi din Bucureşti, cu o cursă de linie în Republica Federală Germania”. Citind aceste rînduri, m-am întrebat de unde și pînă unde a scos presa teza că președintele e în vizită privată în Germania, la părinți.

Comunicatul nu menționează o vizită privată în Germania, ci doar că a plecat cu o cursă de linie în Germania.

Din faptul c-a plecat în Germania nu înseamnă automat că deplasarea privată e în Germania. Din Germania se poate pleca foarte bine în altă parte a lumii.

Finele lui iulie, începutul lui august 2015. Premier pe atunci, Victor Ponta pleacă în vacanţă în Caraibe. Ca şi în cazul lui Klaus Iohannis, e vorba de o călătorie privată. Pe 30 iulie 2015 însă multe site-uri şi televiziuni de la noi reproduc o fotografie a lui Victor Ponta pe Aeroportul Internaţional Miami, unde premierul îşi aştepta bagajele. Poza e postată pe Facebook de o fostă membră a partidului Forţa Civică, avînd drept lider pe MRU, pe numele ei Magda Bistriceanu, împreună cu acest text răuvăitor:
„Premierul nostru penal la Starbucks Caffe – Miami Internațional Airport! Ce bine să ai prieteni la Miami.
Mulţumim pentru foto!”

Pe 8 august 2015, aceeaşi Magda Bistriceanu publică pe Facebook o nouă fotografie cu Victor Ponta, suprins de data asta pe un vas de croazieră în Caraibe.
Ca şi în cazul primei fotografii nu e vorba de o lovitură de presă, am aflat unde-şi face Victor Ponta concediul – ci de o Operaţiune de compromitere. Distinsa vorbeşte tot de premierul penal.
Divizia Presă va relua aceste fotografii sub semnul unei campanii violente gen:
Uite cum petrece vacanţa Ciocoiul Victor Ponta în timp ce Poporul n-are bani nici să meargă la mare!

Scenariul nu e nou.
Pe 22 noiembrie 2014, pe Realitatea Tv publică în exclusivitate o fotografie înfăţişîndu-l pe Victor Ponta într-un club exclusivist din Dubai.
Cum se explică fotografia de către Realitatea Tv?
Ar fi fost făcută cu o seară înainte de un prieten al unei lucrătoare la Realitatea Tv, care prieten era angajat- vezi Doamne! ca ospătar la clubul respectiv și, în această calitate, în loc să se prezinte la masă îndoit de șale, întrebînd Ce comandă domnul? se ține de fotografierea lui Victor Ponta și de trimiterea pozei, împreună cu o copie după nota de plată, unei lucrătoare la chiar postul tv angajat în campanie propagandistică împotriva premierului.
Ca la un Ordin, site-urile şi televiziunile Diviziei Presă au declanşat o campanie violentă pe tema ciocoiului Victor Ponta.

Klaus Iohannis a plecat în Germania pe 17 august 2016, cu un avion de linie.
Sîntem în 21 august 2016.
Deşi a plecat cu o cursă de linie, nici un român nu l-a fotografiat pe Klaus Iohannis şi n-a trimis poza Presei române. Curios, dacă ne gîndim că preşedintele a decolat şi a aterizat de pe aeroporturi pe care se aflau, totuși, români.

În cazul lui Victor Ponta s-a nimerit întîmpător un român pozar tocmai la aeroportul din Miami.
În cazul lui Klaus Iohannis nu s-a nimerit nici un român pe aeroportul românesc și pe cel nemțesc.
O ciudăţenie şi mai mare.
Pe un vas de croazieră din Caraibe s-a nimerit un român.
În avionul de line n-a fost nici un român.

Potrivit Comunicatului Klaus Iohannis e de patru zile în Germania.
În Germania întîlneşti români la tot pasul.
Klaus Iohannis n-a întîlnit nici unul.

Cum se explică aceste deosebiri?
Răspunsul l-am aflat întorcîndu-mă în timp la o declaraţie făcută la B1Tv, în 24 februarie 2015 (primul său interviu de la plecarea de la Cotroceni), de către Traian Băsescu.
I-am reprodus lui Traian Băsescu o afirmaţie din 31 octombrie 2014, de la Realitatea TV, potrivit căreia cine va fi președinte va constitui pretextul unei bătălii în servicii, deoarece unii îl voiau pe Iohannis și alții pe Ponta. L-am întrebat pe Traian Băsescu, invocînd această declarație, dacă s-a confirmat sau nu în campanie implicarea serviciilor de o parte sau de alta.
Fostul președinte mi-a răspuns că Serviciile nu s-au implicat. Aducînd drept argument hotărîtor pe acesta:

„Spre exemplu, dacă intrai în mașinăria unui Serviciu să te denigreze, apoi vai de steaua ta. Ori ei nu s-au pretat la așa ceva. Indiferent ce candidat erai , dacă intrai în mașinăria unui Serviciu să te denigreze, apoi nu știu cum îți era.”

După un an şi ceva, la Suceava, într-o conferinţă de presă ţinută pe 25 mai 2016, întrebat despre implicarea vreunui Serviciu în moartea lui Dan Condrea, Traian Băsescu a negat ferm o astfel de ipoteză, argumentînd:

„Exclus ca vreun serviciu românesc să se ocupe de aşa ceva. Exclus. Ştiu foarte bine cum lucrează serviciile. Te pot compromite, te pot ajuta să ai un dosar, dar nu să meargă pe abordarea de tip mafiot. Asta nu pot să cred.”

În două rînduri, Traian Băsescu, cel în mandatul căruia Serviciile au căpătat o putere mai mare decît a avut-o fosta Securitate, atrage atenția asupra Mașinăriei de denigrat, de compromitere, pe care o pot pune în mișcare, împotriva unui politician, Serviciile secrete românești din ultimul timp.

Dezvăluirea e cu atît mai importantă pentru înțelegerea unor fapte bizare precum apariția „românilor” gata să facă poze și să le posteze pe Facebook cu texte răuvoitoare sau să le trimită televiziunilor adversare ale lui Victor Ponta, cu cît ea confirmă existența Diviziei Presă a Poliției Politice Prezidențiale. Mașinăria denigrării presupune „români” care trag în poză pe cel luat în vizor de Servicii, dar și –dacă nu mai ales- site-uri și televiziuni gata să declanșeze campanii tendențioase, încălcînd deontologia, împotriva victimei, plecînd de la pozele făcut de „români”