Evenimentul Zilei > Actualitate > De ce îşi distrug tinerii intestinele
De ce îşi distrug tinerii intestinele

De ce îşi distrug tinerii intestinele

Medicii avertizează că tinerii îşi pot distruge intestinele fără să îşi dea seama.

Acest lucru se poate întâmpla fără să îşi dea seama, printr-o alimentaţie nesănătoasă. Iar ingerarea de antibiotice şi dieta săracă ar putea fi cauzele ce conduc la apariţia bolii Crohn.Anumite alimente ar putea rămâne în intestin, provocand inflamarea, în timp ce organismul încearcă să le proceseze.

Numărul tinerilor care suferă de această boală a crescut în ultimii ani cu peste 300%, conform Daily Mail. 

Afecţiune autoimună

Persoanele care suferă de boala Crohn preferă alimentele dulci, prelucrate, deoarece acestea sunt mai puţin susceptibile de a provoca diaree decât alimente bogate în fibre, cum ar fi cereale din tărâţe. 

Dar dieta nu este singur factor care poate provoca boala Crohn. Un alt factor de risc este fumatul, care poate conduce la bolcarea circulaţiei sanguine în intestin.

Pe de altă parte, unii specialişti consideră că apariţia bolii este favorizată şi de ingerarea de antibiotice, în special în copilărie şi adolescenţă, care poate distruge bacteriile intestinale "bune". 

Boala Crohn este o afecţiune autoimună care afectează intestinul. Sistemul imunitar eliberează anumite proteine care ucid bacteriile "bune" din intestin. Acest lucru produce inflamarea intestinului, diaree, dureri de stomac, pierdere în greutate şi oboseală extremă, tocmai din cauza unei proaste digestii a alimentelor.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: