De ce fură femeile bogate? Bună întrebare! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

De ce fură femeile bogate? Bună întrebare! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

În weekend, odihna contează mult, te refaci pentru eforul pe care îl anticipezi. Sâmbătă ai o zi vesela, cu multă lume în jur, te relaxezi şi te distrezi. Petrecere frumoasă de Sf. Maria!

Pestea vechea sărbătoare antică episcopii creştini au suprapus Adormirea Maicii Domnului. Cu toate acestea, caracterul de sărbătoare pozitivă, nu de funeralii triste, s-a păstrat. Pentru că a corespuns cu mentalitatea dacilor, pentru care moartea era o bucurie şi un prilej de veselie. De aceea se sărbătoreşte, popular, Sfânta Marie Mare la trecerea către Domnul, iar Sfânta Marie Mică, de mai mică importanţă deci, la data naşterii Fecioarei pe 8 septembrie, în Zodia Fecioarei.

Adormirea Maicii Domnului este un prilej pentru multe obiceiuri populare, fiind calchiată peste o sărbătoare antică, a ritmurilor naturale.

Se angajează pândarii la vii. Se leagă simbolic ciocul unei paseri, ca tot neamul păsăresc să nu cigulească strugurii, se împart struguri pentru sufletul morţilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tradiţional, în "Kalendar" pe 16 august sunt Cercurile Sf. Marii, ultima zi a serbărilor Herei. În antichitate avea loc „judecata femeilor”.

Într-un loc neştiut de nimeni, un tribunal alcătuit dintr-o fată mare, o femeie măritată şi o văduvă, judeca treburile femeieşti: că aia mi-a furat bărbatul, una m-a despărţit de logodnic, asta umblă cu farmece, iar cealaltă umblă cu fratele meu şi îl învaţă la prostii - şi câte şi mai câte, treburi feminine...

Hotărârile tribunalului Herei erau luate în unanimitate şi erau obligatorii şi definitive. Altfel... nu ştiţi ce rele şi crude sunt femeile când vor ele, să vă ferească Bunul Dumnezeu!