Evenimentul Zilei > Monden > ”De ce dracu conducem așa?!” Noi imagini și dezvăluiri incredibile din momentul reținerii lui Dragoș Săvulescu în Grecia. VIDEO
”De ce dracu conducem așa?!” Noi imagini și dezvăluiri incredibile din momentul reținerii lui Dragoș Săvulescu în Grecia. VIDEO

”De ce dracu conducem așa?!” Noi imagini și dezvăluiri incredibile din momentul reținerii lui Dragoș Săvulescu în Grecia. VIDEO

Reprezentanții omului de afaceri Dragoș Săvulescu au transmis un nou comunicat de presă, însoțit de două clipuri video, despre care susțin că prezintă reținerea acestuia în insula Mykonos.

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu a scăpat de extrădare în România, unde are de executat o pedeapsă de cinci ani și jumătate de închisoare, după ce judecătorii greci au blocat solicitare a statului român. Dragoș Săvulescu a fost reținut în urmă cu câteva săptămâni în insula Mykonos, unde se afla în vacanță împreună cu soția sa, Angela Martini.

Cazul a ajuns în instanță, iar Curtea de Apel a Mării Egee din Syros a stabilit că România nu are puterea de a forța extrădarea omului de afaceri din Grecia. Astfel, s-a dispus retragerea imediată a mandatului de arestare.

Reprezentanții Lui Dragoș Săvulescu au transmis un comunicat de presă și două clipuri, cu imagini video pe care le consideră „dramatice”, care prezintă momentul în care a fost reținut Săvulescu.

„Filmată în timp ce cuplul se afla într-o mașină de poliție care depășea viteza, fosta Miss Univers Angela Martini poate fi auzită în videoclip strigând «de ce dracu conducem așa?» ca o cavalcadă de vehicule de poliție, luminile și sirenele care urlă, curse pe străzi.

Încă zguduit de calvarul lor, cuplul de vedete a anunțat astăzi că intenționează să dea în judecată autoritățile din România pentru arestarea a până la 30 de ofițeri pe 8 august. Poliția greacă răspundea la un ordin român de extrădare emis de Curtea de Apel din București, care a trecut săptămâna trecută, Curtea de Apel din Marea Egee din Syros, Grecia a decis că nu are merit și le-a permis să se întoarcă acasă în Italia”, se arată în comunicatul de presă transmis.

Săvulescu se plânge de tratamentul la care a fost supus

Conform acestei surse, Dragoș Săvulescu ar fi făcut și declarație de presă de la casa sa din Milano, unde cei doi au ajuns.

„Nu ar fi trebuit niciodată să trecem prin asta. Ceea ce au făcut autoritățile române a fost terifiant și complet ilegal. România nu a avut dreptul să ordone arestarea mea, deoarece știau din iunie că executarea cazului meu a început deja în Italia și, potrivit legii, acest lucru elimină puterea României de a mă aresta. Au mințit poliția din Grecia cu privire la acest lucru, susținând – în mod greșit – că nu începusem încă executarea pedepsei mele. Vina pentru aceasta revine în totalitate autorităților din România”, a afirmat Dragoș Săvulescu, conform comunicatului.

El a precizat, că intenționează să dea în judecată autoritățile române pentru despăgubiri, pe motiv că ar fi fost vânat și condamnat pentru o crimă pe care spune că nu a comis-o.

„Pe lângă faptul că am pierdut bani și timp din cauza întregii situații, aceasta ne-a afectat sănătatea, imaginea, afacerea și viața. Vom cere daune grave. Mai mult, este o chestiune de principiu, deoarece nu putem lăsa un stat abuziv să ne distrugă astfel. De asemenea, trebuie să îi încurajăm și pe alții să facă același lucru, pentru că nu suntem singurele victime ale acestui stat, sunt multe, multe altele”, a mai spus Dragoș Săvulescu, conform comunicatului.

Descrierea celor două videoclipuri

Videoclipurile surprind seara reținerii omului de afaceri, într-un restaurant de pe malul mării din Mykonos, insula din Grecia.

„Primul – filmat cu doar 30 de minute înainte de arest – arată-o pe doamna Martini pozând jucăuș pentru soțul ei în timpul unei plimbări romantice pe plajă, fără să știe că poliția se pregătea să se arunce pe ei.

Al doilea îl arată pe domnul Savulescu și soția sa îngrozită fiind conduși cu viteză la secția de poliție din Syros, înconjurata de trei ofițeri în mașină și urmati de alte mașini și motociclete de poliție. Pe fondul haosului, doamna Martini poate fi auzită liniștindu-l pe soțul ei că a chemat deja avocații lor”, se arată în materialul transmis de reprezentanții lui Dragoș Săvulescu.

Acuză autoritățile române de abuz

Conform comunicatului, omul de afaceri a petrecut două zile în arest, înainte de a fi eliberat.

„Ulterior, Savulescu a petrecut două zile sub arest înainte de a fi eliberat, în așteptarea unei ședințe judecătorești care a avut loc miercurea trecută. Chiar dacă deținea documente din Italia care arătau că poate călători liber, acțiunea autorităților române a însemnat că a fost obligat să rămână pe insulă până săptămâna trecută, locuind în locuințe închiriate.

El susține că România a exercitat presiuni asupra poliției grecești pentru a efectua arestarea, chiar dacă ordinul de extrădare a României a dispărut, fiind respins deja în Italia în 2019. Interpol a aplicat și măsuri provizorii la dosarul lui Savulescu, eliminând efectiv accesul la acesta, a spus el”, se mai arată în materialul transmis presei.

Dragoș Săvulescu susține că este nevinovat

În ianuarie 2020, Dragoș Săvulescu a fost condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare, în dosarul care se referă la retrocedarea unor plaje din Constanța. Înainte de condamnare, el a plecat în Italia. Iar ulterior pronunțării sentinței, s-a predat carabinierilor din Napoli. A fost eliberat din arest în baza unei alte sentințe emise de Curtea de Apel Napoli.

„În calitate de rezident al Italiei din 2017, domnul Savulescu a solicitat cu succes recunoașterea legală a cazului său în Italia, iar în septembrie anul trecut, Curtea de Apel din Napoli a acordat ulterior o amnistie a sentinței conform legislației italiene”, se mai arată în comunicat.

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: