Evenimentul Zilei > Actualitate > Incredibil! De ce a ajuns Dragnea la Rahova? CNN a aflat. Cine este Mihaela
Incredibil! De ce a ajuns Dragnea la Rahova? CNN a aflat. Cine este Mihaela

Incredibil! De ce a ajuns Dragnea la Rahova? CNN a aflat. Cine este Mihaela

Prestigioasa televiziune de ştiri CNN a preluat un subiect despre influenţa pe care ar fi avut-o o femeie celebră în România cu privire la condamnarea lui Liviu Dragnea, care ispăşeşte o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni la penitenciarul Rahova.

În prim-plan apare cunoscuta vrăjitoare Mihaela Mincă, adică exact cea care în 2015 dorea ca vrăjitoria să fie trecută în nomenclatorul de meserii. Mai mult, la acea vremea, ea transmitea guvernanţilor că vrea să plătească taxe şi impozite pentru activitatea pe care o desfăşoară.

Revenind în prezent, CNN a preluat de la artsy.net (n.r. – o platformă online pentru descoperirea, cumpărarea și vânzarea artelor plastice) subiectul despre rolul pe care vrăjitoarea l-ar fi avut în condamnarea lui Liviu Dragnea. În acest sens, jurnalista Alina Cohen a fost contactată de Virginia Lupu, foarte cunoscută şi apreciată pentru activitatea fotografică.

Dragnea, doborât de blestemul Mihaelei?

Amintim că la data de 27 mai 2019, Dragnea a fost condamnat de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 3 ani şi 6 luni din cauza rolului avut în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Ulterior, fostul preşedinte al PSD a încercat să obţină eliberarea din penitenciarul Rahova prin mai multe căi extraordinare de atac, dar demersurile avocaţilor săi au fost respinse de fiecare dată de magistraţi.

„Mihaela Mincă este una dintre cele mai cunoscute vrăjitoare din România. Ea și clanul ei – toate femeile minorității rome tradițional itinerante – trăiesc la marginea societății europene, în suburbiile Bucureștiului.

Acolo își câștigă existența prin ritualuri care îi ajută pe clienții lor să găsească dragoste, bani și pedepse adecvate pentru dușmanii lor. Uneori, eforturile vrăjitoarelor se extind dincolo de cele personale: în 2019, Minca a aruncat o vrajă împotriva corupției politice din țara ei, aruncând licoare neagră pe o clădire a Guvernului României.

A doua zi, instanţa a emis o sentință definitivă pentru liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, care și-a folosit propria putere pentru a crea locuri de muncă false și a făcut apel la condamnări anterioare”, se arată în materialul preluat inclusiv de ziarul The Washington Post.

Coincidenţă sau blestem eficace?

„«Deși mulți ar spune că este doar o coincidență, acest lucru s-a întâmplat într-adevăr», mi-a scris fotograful român Virginia Lupu la scurt timp, amintind de incident. Lupu, cunoscută anterior pentru imaginile ei cu români transgender, s-a împrietenit cu vrăjitoarele și le-a surprins în fotografii intime.

Seria ei „TinTinTin” – care a fost vizionată la Bienala Art Encounters 2019 din Timișoara, România – a oferit o viziune rară a acestei comunități mistice, matriarhale. Lupu și-a capturat subiecții în acțiune cantativă, împodobită în haine tradiționale.

Rochiile pentru femei variază de la îmbrăcăminte albă în valuri, la robe roșii cu modele florale. Într-o singură imagine, vrăjitoarele aprind lumânări pe un covor de pluș, decorativ, care prezintă crengi și frunze maronii împletite.

Craniile sclipitoare și un obiect negru cu blană sunt în centrul unui altar improvizat. Într-o altă fotografie, protagoniștii ridică verdele cu frunze deasupra unui corp de apă în timp ce soarele apune.

Mâinile lor sunt înfrumusețate cu brățări aurii, inele groase și unghii lungi de culoare mărului caramelizat. Indiferent de vraja pe care o aruncă, aceste femei invocă meșteșugurile și moda pentru a-și spori puterea”, a scris Alina Cohen despre proiectul fotografic al Virginiei Lupu.

sursa: cnn.com