UPDATE: În discursul său de victorie, Sassoli a adus un omagiu parlamentarilor britanici descriind  Brexit-ul drept unul "dureros". El a spus: "Cu tot respectul pentru alegerile făcute de cetățenii britanici, aceasta este o tranziție politică care trebuie urmărită într-un mod rezonabil, într-un spirit de dialog".

Sassoli, 63 de ani, este fost jurnalist de televiziune și deputat european din anul 2009.

Socialistul David-Maria Sassoli este italian și europarlamentar de 10 ani. Este reprezentantul PES – Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților.  David-Maria Sassoli a candidat din partea Partidului Democrat din Italia la primăria Romei în 2012, venind pe locul doi. 

Cine este David Sassoli

Primii pași au fost în ziarele locale, apoi "aterizarea" sa la Rai. A urmat tranziția de la presă la politica activă cu PD, fondată de Walter Veltroni. Debutul său în calitate de jurnalist îl veţi regăsi în ziare și agenții locale din Florența, unde Sassoli s-a născut în 1956.

Sassoli este căsătorit cu Alessandra, iubita de pe băncile liceului, şi împreună au doi copii. Una dintre pasiunile sale este fotbalul fiind recunoscut ca un mare fan al Fiorentinei.

Tranziția către politică activă are totuși loc datorită lui Walter Veltroni, primar al Romei, care a luptat pentru înfiinţarea unui nou partid, Partidul Democrat, reunind cele două mari tradiții ale politicii italiene, cea a stângii PCI-PDS-D. De aici a fost doar un pas în ascensiunea sa spre politica mare, ajungând astăzi, iată,  preşedintele Parlamentului European.

 

Te-ar putea interesa și: