Exploziv. Înregistrare incredibilă cu fostul șef al DNA Brașov. News Alert

Exploziv. Înregistrare incredibilă cu fostul șef al DNA Brașov. News Alert

Fostul șef al DNA Brașov, Cornel David Deca, a avut o prestație stupefiantă la interviul susținut în față Secției pentru procurori a CSM în cadrul concursului de numire în funcții de execuție la DNA, acesta dorind să revină în parchetul anticorupție deși abia plecase din DNA, în iunie 2019. Luju.ro prezintă o inregistrare pentru a dovedi cum se prezintă și vorbește “unul dintre cei mai temuți procurori DNA, cu abuzuri grele la activ”.

Cornel David Deca, adus la DNA Brașov, în 2014, pe vremea Laurei Koveși, s-a prezentat într-un mod lamentabil, în opinia luju.ro, la interviul prin care trebuia să convingă pe membrii Secției pentru procurori a CSM să îi aprobe reîntoarcerea la DNA Alba Iulia.

Sursa menționată amintește că procurorul s-ar fi remarcat prin fabricarea de dosare împotriva unor politicieni de nivel înalt precum fostul președinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu, dar și împotriva unor oameni de afaceri importanți.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

În fața Secției din CSM, procurorul Cornel David Deca ar fi făcut dezacorduri, cacofonii, s-a chinuit să răspundă la întrebări elementare, de genul cine judecă plângerea împotriva amenzii dispuse de procurori, fiind pus în reală dificultate de vicepreședintele CSM Nicolae Solomon și procuroarea Tatiana Toader. Lovitură de grație i-ar fi dat-o procurorul Codruț Olaru, acesta amintindu-i lui Deca faptul că a strâns, doar în cursul acestui an, nu mai puțin de 44 de achitări. În cele din urmă, Secția pentru procurori a respins cererea lui Cornel David Deca de a reveni în DNA.

 

Luju.ro consideră că decizia este cât se poate de normală, având în vedere modul în care s-a prezentat la interviul din CSM procurorul Cornel David Deca, precizând că “atât prin mimica lui Deca dar și prin exprimarea sa, ne-a adus aminte de celebra conferință a fostului șef DNA Ploiești, Lucian Onea, personaj care, la fel ca David Deca, a fost implicat în așa-zisă lupta împotriva corupției, transformată în anii în care Koveși a condus DNA și a lucrat cu asemenea procurori precum cei doi într-o adevărată panaramă”.

 

Prestația întreagă a procurorului Deca poate fi urmărită pe luju.ro

Procurorul Nicolae Solomon, vicepreședinte CSM: Plângerea împotriva amenzii judiciare dispuse de procuror cine o judecă? Unde se adresează această plângere?

Procurorul Cornel David Decă: Pfff...aaa...se duce la instanța, la judecătorul de...aaaa...pfff... cred că de camera preliminară, sper să nu greșesc și să nu fie la drepturi și libertăți, dar cred că la camera preliminară, sunt actele procurorului, plângere împotriva lor.

Procurorul Nicolae Solomon, vicepreședinte CSM: Dispusă în cursul urmăririi penale, se duce la judecător de camera preliminară... Poate procurorul ierarhic superior să infirme ordonanță prin care un procuror a...

Procurorul Cornel David Deca: Păi cred că poate, că orice alt act pe care îl emite procurorul în timpul urmăririi penale, procurorul ierarhic poate pe Cod să...fie de la plângere, probabil că răspunsul, fie de la plângere, fie din oficiu poate fi verificată legalitatea respectivei...

Procuroarea Tatiana Toader: Și la plângere?

Procurorul Cornel David Deca: Și la plângere, desigur. Plângerea împotriva actelor procurorului ar fi trebuit să se ducă la procurorul ierarhic, nu?, că principiu general de Cod.

Procurorul Nicolae Solomon, vicepreședinte CSM: Păi și atunci textul din Cod, își mai are aplicabilitate?

Procuroarea Tatiana Toader: Vedeți o competență alternativă între procurorul ierarhic superior și instanța?

Procurorul Cornel David Decă: E complicat să...procurorul ierarhic, că regulă generală, se poate pronunță pe orice act al procurorului, în orice materie, nu doar pe soluțiile pe care procurorul le dispune la finalul urmăririi penale, ci pe orice fel de ordonanță pe care acesta o emite. La plângerea părții interesate se soluționează de către procurorul ierarhic. Există însă și...aaa...categorii de acte care se atacă direct la instanța. (Captura luju.ro)