Tenismenul va juca astăzi primul meci de simplu în întâlnirea România - India din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Davis.
Echipa de Cupa Davis a României va începe astăzi lupta pentru menţinerea în Grupa Mondială, urmând să întâlnească India, la Arenele BNR din Bucureşti. Ieri, la tragerea la sorţi pentru stabilirea partidelor, Victor Crivoi (26 de ani, numărul 158 în clasamentul ATP) a primit dificila misiune de a juca primul meci de simplu, împotriva lui Prakash Amritraj. Bucureş teanul, care a început să practice tenisul la 12 ani, se află pentru a doua oară în echipa de Cupa Davis (în 2006 a pierdut în faţa sud-coreeanului Hyung- Taik Lee, scor 6-1, 6-1, 6-0).
Evenimentul zilei: Consideri că tragerea la sorţi a fost cu noroc pentru tine? Victor Crivoi: Deschid balul şi închid balul, dar important este să-l deschid în favoarea noastră. Am această misiune şi o voi duce până la capăt cât de bine voi putea.
Îţi cunoşti adversarul de mâine (n.r. - astăzi)? Nu ştiu foarte multe despre el. Ştiu că este un jucător căruia îi plac suprafeţele rapide, în special iarba, un tenismen care practică seviciu-voleu.
Absenţa lui Pavel (n.r. - accidentat) este un handicap pentru România? Va fi mai greu fără Andrei Pavel, dar toate lucrurile bune se sfârşesc la un moment dat. Trebuie să încercăm să ne apropiem cât mai mult de valoarea lui Pavel. A fost unul dintre cei mai buni jucători de Cupa Davis din lume.
Federer, imposibil de copiat
Fotbalul este mult mai popular în România. De ce ai ales tenisul? (râde) Când eram mic, de la fotbal m-au dat de fiecare dată afară, aşa că m-am îndreptat spre tenis.
Ai vreun idol din circuitul ATP? Nu pot spune că am un idol, dar îl apreciez pe Roger Federer. Este un exemplu pentru toţi jucătorii, dar este imposibil să-l copiezi.
Românii au rezultate foarte bune la nivel de juniori, dar se sting când trec de seniori. Care ar fi explicaţia? Cred că sistemul de la noi este de vină, dar nu sunt eu în măsură să spun ce este de făcut. Avem nevoie de şcoli de tenis, de terenuri, de bani, de sponsorizări, echipamente, educaţie în stil sportiv.