Editura Evenimentul si Capital

Dascăl cu "tulburare psihotică şi schizofrenie" într-un liceu din Bârlad

14-04/ionescu-vasile-razvan-465x390
Autor: | | 5 Comentarii | 1270 Vizualizari

Vasile Rãzvan Ionescu, profesor de Informatică la Colegiul Tehnic "Alexandru Ioan Cuza", fiul unui fost dascăl al colegiului, a fost externat din spital, sectia Psihiatrie, aproape de Paste (pe 19 aprilie). Acesta figurează în evidentele spitalului bârlădean cu numeroase prezentări la Secţia Psihiatrie, fiind internat de mai multe ori.

Ultima internare a profesorului a fost între 11 si 19 aprilie, diagnosticul pus de medicul specialist psihiatru Rodica Dorofte fiind „tulburare psihotică acută, schizofrenie şi dependenţă etanolică”, anunţă cotidianul Vremea Nouă.

Conform conducerii Colegiului Cuza din Bârlad, Vasile Ionescu a venit la începutul anului şcolar 2013-2014, prin detaşare în sedinţă publică care a avut loc la ISJ Vaslui. El este titular pe o catedră de Informatică undeva în judetul Giurgiu, titularizarea fiind obţinută în 2011, la ISJ Olt. "La începutul anului şcolar acesta a depus la unitatea scolarã care l-a angajat fişa de aptitudini, având menţiunea <> dată de medicul de la Medicina Muncii din Bârlad, de care aparţine Colegiul Cuza”, a spus Gabriela Plãcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui pentru Vremea Nouă.

Juristul ISJ Vaslui a precizat că în cazul profesorului Vasile Ionescu, urmeazã ca acesta sã fie vãzut din nou, la terminarea concediului medical, de către medicul de medicina muncii din Bârlad, dar având de la specialist un diagnostic cu o boală psihică atât de gravă, este exclus ca acesta să mai profeseze în continuare. "Cu siguranţă că va înceta colaborarea cu Colegiul Cuza şi cu orice şcoală de altfel, pentru că având o boală psihică, conform normelor de la Ministerul Educaţiei, acesta nu mai are cum să profeseze. Dacã nu va fi trimis de medicul specialist să se pensioneze pe caz de boală, i se va desface contractul de muncă”, a precizat juristul ISJ Vaslui pentru Vremea Nouă.

Reprezentanţii conducerii Colegiului Tehnic “A.I. Cuza” Bârlad spun că nu au avut habar de boala profesorului. Boala sa n-a putut fi ascunsã de acesta si de familia lui decât pânã la sfârsitul lunii martie, când acesta a intrat în concediu medical.

Sigur faci aceeasi greseala! Cum se fierb ouale pentru a le vopsi de Paste! Ce nu stiai!

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI