Editura Evenimentul si Capital

Darren White, fostul șef al Secret Service: ”În România se face justiție selectivă, agresivă, nu există legi egale pentru toți”

Darren White
Autor: | | 10 Comentarii | 2894 Vizualizari

Darren White, fost şef al Secret Service în România şi în alte ţări din Est, a acordat un interviu pentru flux24.ro, în care spune că ”problema corupției în România este una majoră” și că trebuie lideri responsabili care să pună punct acestui rău.

”Scandal după scandal, arestări, fraude- toate știrbesc imaginea României în străinătate”, a spus Darren White, în interviul pentru flux24.ro, din care redăm un fragment.

-Este corupția mai accentuată acum față de perioada în care ați ajuns în România?

– În cei 5 ani am avut plăcerea să lucrez cu oameni profesioniști, talentați, dar, din păcate, numărul acestora este depășit de cei corupți. Vedem în permanență oameni arestați, reținuți, oameni cu funcții importante, parlamentari, miniștri, membri ai Guvernului. Este un cerc vicios. Este vorba de cine ia mai mulți bani decât alții, se învârt bani murdari, se plătesc polițe, se remarcă geloșii, dar problema de fond nu se rezolvă. Este vorba de orgolii persoanle, bani iliciți sau gelozii.

-Putem vorbi de vendete personale?

– Nu este vorba de o justiție egală sau corectă pentru toți. Ceea ce se întâmplă depăsește cadrul legislativ, nu putem vorbi de o protecție legislativă. Este vorba de anchete de retorsiune, oameni influenți controlează justiția în timp ce oamenii săraci nu au nici o sanșă. Așa cum am declarat este o discrepanță foarte mare între cei săraci care lucrează 24 de ore pentru a supraviețui și cei bogați care învârt bani murdari și care frecventează localuri scumpe și conduc mașini de lux. Oamenii bogați mituiesc procurorii, judecătorii pentru a scăpa de anchete sau condamnări și rămân cu banii proveniți din câștiguri ilicite. Este un cerc vicios. Nu este o justiție dreaptă și egală pentru toți, sunt interese și gelozii, banii sau poziția socială primează pentru cei influenți.

-Ce părere aveți despre procedurile utlizate pentru a rezolva acestă problemă?

– În România trebuie o mână de fier, care să îndrăznească să cheme la răspundere pe toți cei corupți, indiferent de poziție sau rang. Ai două posibilități: ori ești parte a problemei, ori ai soluția. Trebuie să alegem să fim parte a soluției, indiferent de costuri sau riscuri. Trebuie să renunțăm la slogane, să luăm atitudine și să stârpim răul din rădăcină, să secăm mlaștina.

-Ce înseamnă a seca mlaștina?

-Adică e nevoie de lideri puternici care să vină cu soluții viabile. Oamenii așteaptă de la americani să vină cu soluții, să aducă lideri puternici, competenți, dar românii trebuie să accepte să facă ce este bine pentru ei, pentru popor. Ați fost în comunism, e cazul să vă eliberați de lanțurile care vă îngrădesc. Nu trebuie să vă spună partenerii străini ce să faceți, cum să delimitați binele de rău, trebuie să acționați ferm. De ce este corupția așa de răspândită? Deoarece se regăsește la cel mai înalt nivel, la membri ai Guvernului, demnitari cu poziții importante. Dacă legile s-ar aplica corect, mulți ar trebui să fie anchetați și pedepsiți.

-Adică cei care luptă împotriva corupției sunt corupți?

Mircea Badea, mesaj suburban la adresa lui Augustin Lazar: Javra dracului!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI