Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov s-a prezentat marţi dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie, el fiind cercetat pentru trafic de influenţă. La intrare, Vâlcov a refuzat să facă declaraţii presei. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă miercuri contestaţia DNA privind arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a lui Darius Vâlcov.
Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie în vederea câştigării unor licitaţii de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA). În schimbul acestor contracte, Darius Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atât direct, cât şi prin intermediari.
- Surse judiciare au explicat pentru „Evenimentul zilei”, că la momentul efectuării plăţilor de către Compania de Apă Olt, Darius Vâlcov se prezenta la sediul SC Tehnologica Radeon SRL, după ce îl suna în prealabil pe telefonul mobil pe Theodor Berna, aspecte care pot fi confirmate de paznicul de la punctul de acces şi de secretara Silvia Anghel.
- Otrivit surselor citate, declarațiile lui Theodor Berna sunt confirmate de conţinutul convorbirilor telefonice purtate între acesta şi Darius Vâlcov, la datele de 8 iulie 2010 şi 8 martie 2011, ceea ce denotă prezenţa acestuia la sediul SC Tehnologica Radeon SA în urma unei înţelegeri prealabile.
Ce a declarat secretara
Susţinerea lui Theodor Berna este confirmată prin declaraţia martorei Silvia Anghel care a susţinut că a fost sunată la un moment de dat de paznicul de la punctul de acces, care i-a spus că un domn Vâlcov doreşte să îl întâlnească pe Theodor Berna. După prezentarea unei imagini cu acesta, martora l-a recunoscut pe Darisu Vâlcov.
- Surse judiciare au exlicat pentru “Evenimentul zilei” că remiterea sumelor de bani către Darius Vâlcov s-a realizat în pungi de plastic în tranşe cuprinse între 400.000 şi 1.000.000 de lei, provenienţa banilor remişi fiind justificată de Theodor Berna ca fiind din vânzarea unor terenuri proprietate personală sau din retrageri în numerar din contul personal.