Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Dar USR n-ar face blat cu PSD dacă partidul lui Ciolacu ar vota moțiunea lor de cenzură?
Dar USR n-ar face blat cu PSD dacă partidul lui Ciolacu ar vota moțiunea lor de cenzură?

Dar USR n-ar face blat cu PSD dacă partidul lui Ciolacu ar vota moțiunea lor de cenzură?

Dublul standard e în floare la propaganda USR-PLUS. Nu doar că până recent, USR spunea că AUR e un partid extremist, complet nefrecventabil, dar care acum a devenit numai bun pentru a depune împreună o moțiune de cenzură (în cazul USR-PLUS împotriva propriului guvern).

Dar PNL este acuzat de blat cu PSD, în condițiile în care, dacă PSD ar vota cu USR, PSD ar deveni din nou frecventabil. Oare USR n-ar face blat cu PSD dacă partidul lui Ciolacu ar vota moțiunea lor de cenzură?

Nu, reevaluarea e acceptată de USR-PLUS dacă e în interesul lor și dacă PSD le votează moțiunea de cenzură. 

În definitiv, acum câteva luni, Dan Barna promitea că nu o să negocieze vreodată cu AUR, ba chiar îl numea partid extremist.

Dan Barna, 31 martie, interviu pentru „Europa liberă”:

  • Avem confirmarea că în Parlamentul României avem un partid de extremă dreapta. Este partidul AUR, nu e niciun fel de taină aici. (…) România a avut norocul mai mult timp să nu aibă un partid extremist în Parlament. Acel noroc s-a terminat.
  • Această Coaliție este foarte fermă în a nu colabora cu AUR. Nu am văzut nicio manifestare la colegii de la PNL sau UDMR prin care să fie o altă poziție.

Dan Barna, 24 aprilie, interviu pentru Digi 24:

  • Cu cei de la AUR eu nu voi negocia pentru că, din punctul meu de vedere și am spus-o și de la tribuna Parlamentului, o spun și aici: AUR s-a dus într-o zonă de partid extremist.
  • Am văzut chiar ieri lideri importanți din AUR, un purtător important de mesaj din AUR propunând public o listă cu intelectuali care trebuie uciși. Deci acolo suntem. Este o realitate pe care nu o putem ignora și dacă le dăm oricât de mic credit, nu știu unde se poate ajunge. 

       • Din punctul meu de vedere AUR este un partid extremist și eu nu voi negocia cu ei.

Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: