Evenimentul Zilei > Politica > Daniel Tudorache, candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 „Un referendum despre construirea unei moschei este absolut necesar” | PROMISIUNI electorale
Daniel Tudorache, candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 „Un referendum despre construirea unei moschei este absolut necesar” | PROMISIUNI electorale

Daniel Tudorache, candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 „Un referendum despre construirea unei moschei este absolut necesar” | PROMISIUNI electorale

Buget transparent, noi locuri de parcare, reabilitarea termică a caselor, redeschiderea Pieţei Amzei şi construirea unei săli polivalente – sunt priorităţile lui Daniel Tudorache, candidatul PSD la Primăria Sectorului 1

– EVZ: Ce v-a motivat să candidaţi?

– Dan Tudorache: Dorinţa de a demonstra că experienţa, determinarea şi un buget corespunzător înseamnă administraţie ca la carte şi, pe cale de consecinţă, respect pentru cetăţenii acestui sector. Profesional, eu am experienţa necesară în mai multe structuri locale, dar şi în unele centrale şi guvernamentale. Nu în cele din urmă, m-am născut, am crescut, trăiesc şi muncesc în sectorul acesta. Îl cunosc ca pe propria-mi persoană şi nu am niciun motiv să promit altceva decât ceea ce ştiu sigur că pot să fac.

– Sondajele atestă că electoratul din Sectorul 1 este preponderent de dreapta. În ce măsură credeţi că puteţi depăşi acest impas?

– Vedeţi dumneavoastră, viaţa în general e facută pe etape. Lucrurile se schimbă, oamenii se schimbă, ideile se schimbă. În sectorul 1 a fost un val de susţinere pentru domnul Chiliman, însă acesta s-a retras din joc. Deşi am empatizat cu proiectele fostului primar, e timpul să trecem la o alta etapă şi să avem o administraţie transparentă care să acţioneze eficient în punctele nevralgice. Bugetul Sectorului 1 trebuie să fie la vedere. Nu voi accepta ca cineva să-şi bată joc de banii contribuabililor.

– Lucraţi de ani de zile în administraţia publică locală. Care este cea mai importantă realizare a dumneavoastră în acest domeniu?

– În calitate de viceprimar al Sectorului 1 şi reprezentant al PSD am implementat un sistem de atribuire de locuinţe sociale pentru persoanele defavorizate, pe baza unor criterii de selecţie foarte documentate. În mandatul meu de viceprimar au fost construite blocuri noi, cu scopul de a-i ajuta pe cei care nu îşi permit să cumpere locuinţe la preţul pieţei. Astfel au fost atribuite 680 de unităţi locative, dintre care 360 construite de Primăria Sectorului 1 în Complexul Odăi. Demersurile în acest sens nu se vor opri aici. Văzând cât de mult şchiopătează sistemul sanitar, tot în calitate de viceprimar m-am implicat şi am reuşit reabilitarea şi dotarea cu aparatură performantă a mai multor secţii ale unor spitale din Sectorul 1. Am iniţiat proiectul pentru construcţia clinicii de excelenţă pentru chirurgie cardiacă pediatrică din Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Grigore Alexandrescu şi am finalizat consolidarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri.

– Care este cea mai mare realizare pe plan personal?

– Alis, fata mea. Este copil şi văd prin ochii ei viitorul tuturor tinerilor din acest sector. Copiii noştri trebuie să aibă parte de condiţii de calitate în sistemul de învăţământ, de locuri frumoase unde să îşi petreacă timpul liber şi de un sector în care să se simtă în siguranţă pe străzi şi în spaţiile publice.

– Care este, în opinia dumneavoastră, cea mai gravă problemă a Sectorului 1?

– Locurile de parcare, numărul mic de grădiniţe şi creşe, reabilitarea termică a caselor.

– Cum veţi rezolva problema locurilor de parcare?

-Se pot face parcări subterane şi supraterane, după caz. Vreau ca lucrurile să se întâmple repede şi să terminăm odată cu stresul generat de lipsa locurilor de parcare. În cel mai scurt timp voi transforma în parcări terenurile pe care le-am identificat deja.

– Ce soluţii aveţi pentru o mai bună salubrizare a Sectorului 1?

– După 5 iunie voi convoca toate firmele care au contracte cu primăria în acest sens şi voi analiza documentele şi clauzele. Dacă ceva nu e în regulă, reziliez şi semnez altele. Va fi curat pentru că eu înţeleg prin curăţenie, civilizaţie.

– Care este cel mai important proiect al dumneavoastră?

– Am două mari proiecte. Unul este construirea unei săli polivalente în sectorul 1 care să includă spaţii pentru diverse activităţi sportive, unde tinerii să-şi poată petrece timpul extrascolar în siguranţă şi departe de tentaţii ca drogurile sau alcoolul. Am identificat deja un teren în acest sens. Al doilea mare proiect este redeschiderea Pieţei Amzei. Nu concep ca oamenii din zonă să fie privaţi de o zonă comercială modernă.

– Ce părere aveţi despre proiectul construirii unei moschei la Bucureşti? Dar despre construirea Catedralei Mântuirii Neamului?

– De vreo lună şi ceva mă plimb pe străzile din sectorul 1. Mă întâlnesc cu oamenii şi stau de vorbă cu ei. Eu nu i-am auzit să deschidă discuţia despre moschee. Credeţi-mă, au alte probleme mai importante. Cred însă că un referendum în acest sens este imperios necesar. Cât despre Catedrala Mântuirii Neamului…e deja în construcţie. Deci orice comentariu este de prisos.

– Vă e teamă de DNA?

– Nu. Nu am motive.

– Credeţi în Dumnezeu?

– Da. Sunt de părere că nimic nu este întâmplător pe lumea asta. Dacă nu poţi face bine, măcar să nu faci rău. Cred că undeva acolo sus cineva ne scrie povestea.

– Ce veţi face dacă veţi pierde alegerile?

– Nu iau în calcul această variantă, motiv pentru care nici măcar nu m-am trecut pe lista de consilieri, aşa cum au făcut contracandidaţii mei. Oamenii mă cunosc. Sunt de-al lor şi pentru ei!

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: