Daniel Morar, judecător la Curtea Constituțională, fost procuror șef al DNA este arătat cu degetul ca fiind vinovat pentru respingerea legilor siguranței naționale. În cadrul unui schimb de replici pe această temă, realizatoarea B1 TV Sorina Matei l-a indicat pe Daniel Morar ca fiind raportorul CCR pentru toate cele trei inițiative. Polemica iscată pe această temă a scos la iveală amănunte nebănuite despre consecințele respingerii acestor legi.
Realizatoarea B1 TV Sorina Matei a declanșat o nouă polemică pe tema legilor privind securitatea națională, acuzându-l pe fostul procuror general al DNA Daniel Morar, la acest moment judecător la Curtea Constituțională, că se joacă de-a Dumnezeu cu instituțiile anti-corupție. Redăm citatul integral din postarea Sorinei Matei: "Pentru că până acum am văzut numai isterii, abordări emoționale, unele vecine cu nebunia și oameni care se pretind a fi cunoscători dar nici măcar nu știu cum se numesc legile, întreb:
- ce înseamnă când este desființată total o lege aflată în vigoare de 3 ani? Mă refer bineințeles la legea 82/2012. - de ce a fost afectată fără niciun motiv activitatea organelor judiciare, respectiv DNA, prin desființarea legii? - de ce românii care au abonament la telefon sunt mai proști decât hoții care au cartele?
P.S. Niciun om nu este Dumnezeu în această țară. Niciun om nu se poate juca cu instituții fundamentale și legi ale statului român. Nici măcar Daniel Morar. Sunt un om care m-am luptat cu multe în viață și încă mă mai lupt, dar nu pot fi niciodată de acord cu demolarea instituțiilor anticorupție pentru că așa i s-a cășunat unui om. Ca să fie clar!"
Sorinei Matei i-a răspuns imediat Ana Otilia Nutu, analist al ONG-ului Expert Forum care i-a atras atenția că : "Nu doar Morar a votat ca legile sunt neconstitutionale, a fost o majoritate consistenta de fiecare data. Deciziile spun clar ca insusi modul in care s-au adoptat legile are probleme majore de legalitate. Pana la urma, ce naiba o fi atat de greu de priceput, ca niste legi de o asemenea importanta trebuie bine scrise si trebuie sa respecte Constitutia si regulile de tehnica legislativa? Nu asta înseamnă stat de drept? Tocmai din cauza ca-s facute arogant si pe genunchi, legile astea sunt imbecile. Mai ales cea cu infrastructurile informatice e de o stupizenie rara, cum bine demonstra Ovidiu Voicu, care a constatat ca si el e detinator de infrastructuri de-astea si trebuie sa se declare. Nu mai zic ca legi atat de sensibile ar trebui dezbatute! Vad ca isteria e acum a lui Ghita sa se aprobe legile astea. Fie si asta m-ar face sa-mi pun niste intrebari. Nu cumva tocmai Ghita ar ajunge sa aiba acces la niscaiva date mai sensibile, printr-un contract cu firmele lui? Sau Ghita e realmente ingrijorat de riscul terorist si s-a trezit brusc patriot? E adevarat, niciun om nu se poate juca cu institutii fundamentale si legi. Nici macar George Maior."
Răspunsul Sorinei Matei a venit prompt, cu noi detalii privind implicarea lui Daniel Morar: "Sigur. Eu zic sa te mai informezi si sa tii minte un lucru: nici Daniel Morar nu e Dumezeu pe pamant, asa cum nu e nimeni. Cat despre Ghita, cred ca stiu mai bine decat tine ce face. Macar expertiza asta nu mi-o poti contesta. Nu cred ca poate spune nimeni ca sunt aliata acum cu Ghita.(...Eu zic sa te informezi chiar de la Daniel Morar, ca el s-a pus raportor pe toate cele trei legile. Asta daca vrei sa-ti dai seama cu adevarat ce se intampla. Si dupa aia mai vorbim"