Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședinte la Comisia pentru Agricultură, a vorbit la evenimentul „Economia Mării Negre în context geopolitic european”. Președintele PNL Cluj a ținut să sublinieze cât de importantă este susținerea fermierilor români.
Daniel Buda, despre fondurile europene nerambursabile
Daniel Buda a transmis un mesaj foarte clar cu privire la susținerea fermierilor români dar și a producătorilor de cereale, și anume, „companiile care operează atât pe partea terestră, cât și pe partea maritimă, pot accesa fonduri europene nerambursabile substanțiale, fiind esențiale pentru dezvoltarea afacerilor și creșterea productivității”, a informat Daniel Buda.
Europarlamentarul PNL a mai subliniat faptul că „aceste finanțări sunt vitale pentru modernizarea și extinderea capacităților logistice”, a fermierilor din România.
Lideul de la Cluj a mai mai spus că pentru fermieri există „bugete disponibile” atât pentru administrația locală, cât și pentru „instituțiile care gestionează activitatea economică”.
Președintele PNL Cluj nu uită de mediul privat, și spune că „parteneriatul public-privat joacă un rol crucial în dezvoltarea durabilă a economiei locale”. Din acest motiv, spune el, „aceste bugete sunt esențiale pentru susținerea acestui parteneriat”.
Daniel Buda a mai ținut să amintească în mesajul său că prin „promovarea investițiilor și accesarea fondurilor adecvate, putem transforma zona portului Constanța într-un hub logistic de referință pentru întreaga regiune a Mării Negre”.
De este importantă susținerea fermierilor din România
Prin aceasta se dorește facilitarea unei creșteri a „fluxurilor comerciale și va consolida poziția strategică a României în contextul geopolitic european”.
De asemenea, a mai subliniat că „este responsabilitatea noastră să continuăm aceste eforturi pentru a asigura un viitor prosper și sustenabil pentru toți actorii economici din regiune”, a mai transmis în mesajul său.
Mai trebuie menționat că evenimentu „Economia Mării Negre în context geopolitic european” s-a ținut la Constanța, și a fost organizat de asociația Societatea Liberală sprijinită de fundația „Hanns Seidel România”.