Dăncilă a ajuns în Israel. Ce subiecte SENSIBILE a ABORDAT cu premierul Netanyahu. SCANDALUL AMBASADEI DIN IERUSALIM - UPDATE
Editura Evenimentul si Capital

Dăncilă a ajuns în Israel. Ce subiecte SENSIBILE a ABORDAT cu premierul Netanyahu. SCANDALUL AMBASADEI DIN IERUSALIM - UPDATE

Autor: | | 13 Comentarii | 2876 Vizualizari

Premierul României, Viorica Dăncilă, a ajuns miercuri în Statul Israel „la invitația prim-ministrului Statului Israel, Benjamin Netanyahu”. Evenimentul zilei vă prezintă cele mai importante teme de discuţie avute de cei doi demnitari.

UPDATE 17:50 - ”Prim-ministrul Netanyahu şi-a exprimat aprecierea faţă de decizia guvernului român de a elabora un proiect de hotărâre privind iniţierea transferului ambasadei române la Ierusalim şi a salutat declaraţiile preşedintelui Parlamentului în sprijinul acestei inițiative”, se arată pe contul de Twitter al premierului israelian.

UPDATE 17:10 - „Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, la 25 aprilie 2018, o întrevedere cu prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde în Statul Israel”, precizează site-ul Guvernului României, care aduce și detalii despre discuțiile avute de persoanele implicate.

„Cei doi demnitari au evocat legăturile tradiționale de prietenie dintre cele două țări și au evidențiat nivelul excelent al relațiilor bilaterale dintre România și Statul Israel bazate pe o tradiție de 70 de ani.

Premierul român a exprimat satisfacție pentru interesul acordat de partea israeliană la propunerea părții române privind încheierea unui parteneriat România-Israel în domeniul noilor tehnologii, care va permite elaborarea de proiecte comune în principalele domenii ale acestuia, respectiv cercetare, sănătate, telemedicina, inovație antreprenorială pentru domenii high-tech și care va stimula interesul reciproc al comunităților de afaceri din cele două țări. In acest context, au fost abordate si aspecte privind cooperarea in domeniul militar, strategic si al securitatii cibernetice.

Totodată, a fost evidențiat interesul ambelor părți de a organiza cea de a treia ședință comună de guvern la nivel înalt (G2G) în cursul anului 2018, fiind subliniată necesitatea organizarii unor contacte la nivel de oameni de afaceri.

În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali s-au referit la buna cooperare existentă în formatul de colaborare multilateral, inclusiv în ceea ce privește susținerea reciprocă a candidaturilor.

Premierul israelian a salutat adoptarea de catre Guvernul Romaniei a cadrului de lansare a dezbaterii privind relocarea ambasadei Romaniei la Ierusalim.”, precizează Guvernul României.

Știre inițială

Vizita apare în contextul în care Guvernul a adoptat, joia trecută, un document „clasificat” care prevede începerea procedurilor pentru mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, un subiect fierbinte în diplomația mondială.

Discuțiile vor fi axate pe evaluarea stadiului relațiilor bilaterale româno-israeliene, cu accent pe identificarea oportunităților de valorificare suplimentară a cooperării în domenii de interes comun. De asemenea, discuțiile vor prilejui un schimb de opinii asupra evoluţiilor politice și de securitate în plan regional şi global", spune Guvernul în comunicatul de presă în care anunță vizita oficială a premierului Dăncilă în Israel.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate