Premierul României, în ședință la Bruxelles cu Junker și Timmerans! Ce explicații a trebuit să dea Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a avut, marți, o întrevedere la Bruxelles cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și prim-vicepreședintelui CE, Frans Timmermans.

În ședința pe care cei trei au avut-o, premierul Dăncilă a prezentat ultimele evoluții din România în ceea ce privește reforma și modificările din sistemul judiciar și a arătat că finalizarea MCV este un obiectiv important al Guvernului.

„Prim-ministrul a prezentat ultimele evoluții în ceea ce privește reforma și modificările din sistemul judiciar și a arătat ca finalizarea MCV rămânere un obiectiv important pe agenda guvernamentală”, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Premierul a mai prezentat care sunt obiectivele și prioritățile României din ianuarie 2019, când România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene

„În perspectiva preluării de către România, în prima jumătate a anului 2019, a Președinției Consiliului UE, premierul Viorica Dăncilă a subliniat angajamentul ferm al autorităților române de a asigura un mandat de succes. Șeful Executivului a evidențiat obiectivul României de a contribui, de o manieră constructivă, la definirea și promovarea interesului comun european, la asigurarea unității și coeziunii între statele membre, precum și la reapropierea cetățenilor de Uniunea Europeană. De asemenea, a exprimat dorința Guvernului României de a continua cooperarea apropiată și eficientă cu Comisia Europeană în ceea ce privește facilitarea procesului decizional la nivel european, în perspectiva exercitării de către România a responsabilităților ce revin Președinției Consiliului UE”, se mai arată în comunicatul citat.

„Prim-ministrul a arătat disponibilitatea deplină a României pentru canalizarea eforturilor viitoarei Preşedinţii române a Consiliului UE în direcția asigurării unui progres substanțial în viitorul Cadru Financiar Multianual 2021-2027, dosar de importanță majoră pentru Uniune. Totodată, a subliniat importanţa menţinerii unei abordări a Comisiei Europene în sensul unor propuneri privind viitorul Cadru Financiar, care să asigure faptul că politica de coeziune și politica agricolă comună rămân principalele politici investiționale ale Uniunii, evidențiind, în context, așteptarea ca rolul important al acestora să fie reflectat corespunzător în nivelul alocărilor aferente acestora”, informează comunicatul de presă al Executivului.