Evenimentul Zilei > Actualitate > Referendum pentru familie. DĂNCILĂ a ajuns la VOT. Declarațiile INCENDIARE despre DRAGNEA nu au întârziat să apară
Referendum pentru familie. DĂNCILĂ a ajuns la VOT. Declarațiile INCENDIARE despre DRAGNEA nu au întârziat să apară

Referendum pentru familie. DĂNCILĂ a ajuns la VOT. Declarațiile INCENDIARE despre DRAGNEA nu au întârziat să apară

Viorica Dăncilă, premierul României, a venit sâmbătă dimineață la Liceul Jean Monnet din Capitală pentru a vota la referendum.

Viorica Dăncilă, premeir, a venit sâmbătă la Liceul Jean Monnet pentru a vota la referendum. Întrebată dacă va veni și Liviu Dragnea, premierul a dat asigurări ca va veni și el să voteze.

Viorica Dăncilă a votat înaintea orei 9.00, la una din secţiile de votare de la Liceul "Jean Monnet" din Capitală. Ea a spus că a venit devreme la vot pentru că urmează să meargă la Focşani, la un eveniment.

„Consider că consultarea cetăţenilor este esenţa democraţiei, este datoria civică a fiecăruia dintre noi să ne exprimăm în legătură cu temele importante pentru societate. Tema familiei este una importantă pentru noi toţi. Am votat pentru valorile în care eu cred”, a declarat premierul Dăncilă.

„Cred că este datoria noastră civică să ne exprimă punctul de vedere. Această consultare este expresia democraţiei şi cred că fiecare dintre noi avem datoria să ne exprimăm într-un fel sau altul”, a adăugat premierul.

Referendumul pentru familie se va desfășura sâmbătă și duminică, între orele 7.00 – 21.00. Pentru a fi valabil referendumul, la urne trebuie să se prezinte cel puțin 5.685.202 persoane cu drept de vot.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat, vineri, că 18.950.674 de cetățeni cu drept de vot figurează în Registrul electoral.. Dintre aceștia, 672.178 de cetățeni români au domiciliul în străinătate.

Inițiativa civică demarată de Coaliția pentru Familie a fost semnată de peste 3 milioane de români și vizează înlocuirea sintagmei „între soți”, după cum scrie, în prezent, la art. 48, alin. (1) al Constituției, cu căsătoria liber consimțită „între un bărbat și o femeie”.