Evenimentul Zilei > Politica > Dăncilă nu renunţă la Rovana Plumb. Reacţie dură a lui Orban, „Nu are șanse să treacă de votul Comisiei de specialitate”
Dăncilă nu renunţă la Rovana Plumb. Reacţie dură a lui Orban, „Nu are șanse să treacă de votul Comisiei de specialitate”

Dăncilă nu renunţă la Rovana Plumb. Reacţie dură a lui Orban, „Nu are șanse să treacă de votul Comisiei de specialitate”

Premierul Viorica Dăncilă a a transmis Parlamentului României o informare în legătură cu nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european.

Comisiile reunite pentru afaceri europene trebuie să stabilească data la care Rovana Plumb va fi audiată în Parlamentul României.

Acest lucru va putea fi posibil, numai după ce Plumb va fi audiată în Comisia JURI din Parlamentul European pe data de 2 octombrie, când trebuie să clarifice diferențele dintre declarațiile de avere depuse în România și cele depuse la Bruxelles.

Rovanei Plumb i s-a cerut să traducă declarația depusă în țară și să dea informații suplimentare în legătură cu un împrumut pe care nu l-a prezentat în detaliu.

În legătură cu această nominalizare, Ludovic Orban i-a cerut, luni, premierului Viorica Dăncilă să retragă candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pe Transporturi.

Orban a spus despre această nominalizare că Rovana Plumb nu are nicio şansă de a trece de votul Comisiei de specialitate.

„Revin, din nou, cu o somație adresată încă-premierului Dăncilă să retragă candidatul pentru funcția de comisar european. Șansele candidatului propus în mod ilegal de premierul Dăncilă împotriva prevederilor legale sunt nule. Este un candidat, care nu are șanse să treacă de votul Comisiei de specialitate. Acest lucru este evident pentru orice om, care cunoaște cât de cât poziționarea grupurilor politice la nivelul Parlamentului European și mai ales exigențele care există la nivelul UE și Parlamentului European privitor la criteriile de integritate și de competență necesare pentru validarea candidaturii unui comisa european.

Suntem în ceasul al 12-lea. Încă poate fi evitată rușinea ca un candidat român pentru postul de comisar european să fie respins în Parlamentul European. O someză pe Dăncilă să ia această decizie sau altfel să știe că va purta, în calitate de președinte PSD și premier, singura răspundere a acestui eșec major”, a afirmat Orban, potrivit digi24.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.