UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, după consultările PSD cu preşedintele Klaus Ionanis, că a propus accelerarea demersurilor pentru punerea în practică a prevederilor votate prin referendumul pe probleme de Justiţie.

„Am reiterat poziţia PSD şi anume că rezultatul votului este foarte important, că dincolo de declarații este important să dăm dovada de acţiune pentru a pune in practică, rapid, rezultatele referendumului.

Am propus domnului preşedinte formarea unui grup la nivel de parlament, condus de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care să discute cu toate partidele politice. Să facem operaţional cât mai repede acest grup, astfel încât această revizuire a Constituţiei să fie pusă în practică cât mai repede.”, a afirmat Dăncilă.

Premierul a mai afirmat că PSD nu doreşte ca referendumul să se suprapună cu alte tipuri de alegeri, pentru că ar încălca recomandările Comisiei de la Veneţia.

ȘTIREA INIȚIALĂ

În urma BPN al PSD, Viorica Dăncilă l-a acuzat pe preşedintele Iohannis că se foloseşte de consultările cu partidele parlamentare pentru a încerca să formeze o majoritate parlamentară care să dea jos guvernul.„Preşedintele trebuie să fie un mediator, nu un om politic partizan. Dacă vorbim de Constituţie, înseamnă că toţii trebuie să respectăm Constituţia şi preşedintele ar trebui să fie primul care o respectă. L-am desemnat pe Mircea Fifor drept purtător de cuvânt al partidului și am luat act de demisia trezorierului partidului.

Am discutat despre congres, în CEX-ul de vineri fiecare va veni cu o propunere de dată vreau ca toate deciziile să fie discutate în forurile statutare ale partidului, decizia aparține majorității.

Suprapunerea referendumului de revizuire a Constituției cu alegerile prezidențiale ar încălca recomandările Comisiei de la Veneția. PSD a înțeles mesajul votului. Am spus că nu o să mai vorbim despre Justiție. Dacă tot vorbim de Constituție, sper ca toată lumea să înțeleagă că Constituția trebuie respectată de toată lumea. Să mergi la consultări nu înseamnă să faci o majoritate pentru a da jos guvernul. Atacurile permanente la PSD nu trebuie să le aibă președintele României. El trebuie să se adreseze tuturor cetățenilor României. Eu sunt premierul României, sunt premierul tuturor”, a declarat Viorica Dăncilă

„PSD nu a făcut scut în jurul domnului preşedinte Tăriceanu. Fiecare senator a avut libertatea să îşi exprime opinia. Aşa cum am menţionat încă de la început, nu cred că preşedintele partidului trebuie să fie cel care să indice o direcţie senatorilor şi deputaţilor. Senatorii şi deputaţii răspund în faţa electoratului care i-au trimis în Parlament”, a mai punctat Viorica Dăncilă.

 

Te-ar putea interesa și: