Evenimentul Zilei > Politica > Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu premierul Chinei. Au discutat despre parteneriatele public-privat
Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu premierul Chinei. Au discutat despre parteneriatele public-privat

Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu premierul Chinei. Au discutat despre parteneriatele public-privat

Premierul Viorica Dăncilă a avut, vineri, o întrevedere cu premierul chinez, Li Keqiang, în cadrul căreia şi-a afirmat interesul pentru implicarea unor companii chineze în proiecte de tip parteneriat public-privat şi pentru deschiderea unui centru de medicină tradițională chineză în România.

 

 

Întâlnirea dintre Viorica Dăncilă și Li Keqiang a avut loc în marja Summit ului șefilor de guvern ai formatului cooperării 16+1 / Europa Centrală şi de Est – China, care s-a desfășurat în Dubrovnik, în Croaţia, informează agerpres.ro.

Conform unui comunicat dat de Guvern, în cadrul întâlnirii au fost abordate teme de interes ale agendei bilaterale. Aceste discuții au avut loc în contextul împlinirii, în anul 2019, a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România şi Republica Populară Chineză şi a 15 ani de la stabilirea Parteneriatului Amplu de Prietenie şi Cooperare.

„Şefii celor două guverne au exprimat angajamentul de a continua de o manieră pragmatică, deschisă şi eficientă, dialogul politic, proiectele de cooperare şi contactele interumane în domeniile consacrate. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a oferit informații despre recentele modificări aduse legislației privind parteneriatul public-privat şi a afirmat interesul pentru implicarea unor companii chineze în proiecte de tip PPP. Totodată, premierul Viorica Dăncilă a exprimat interesul pentru deschiderea unui centru de medicină tradiționala chineză în România. Au fost discutate, de asemenea, evoluții recente în relațiile UE-China. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a subliniat că România va continua să contribuie activ la consolidarea Parteneriatului Strategic Cuprinzător UE-China şi implementarea Strategiei UE privind Conectivitatea Europa-Asia, adoptată în luna octombrie 2018”, se arată în comunicat.

Sursa foto: Etleboro.org

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: