Potrivit lui Dragnea, premierul nu ar fi avut siguranța că majoritatea este solidă, deși liderii PSD și ALDE i-au dat toate asigurările necesare în acest sens.

Și de aceată data Liviu Dragnea a ținut să scoată în vidență realizările Coaliției de Guvernare PSD-ALDE.. Cu ajutorul unui flip chart, acesta a arătat că majorările de pensii și salarii au făcut ca, raportat la noiembrie 2016, în prezent și prnsionarii, și angajații pot cumpăra mai multe ouă, mai mulți pui și mai multă benzină, chiar dacă prețurile au crescut între timp. Însă pentru majorările de prețuri Dragnea a acuzat multinaționalele și de această dată.

În ceea ce privește referndumul pe justiție al președintelui Iohannis, șeful PSD s-a referit la acesta ca fiind  o manevră electorală a șefului statului, arătând și că întrebările de la referendum nu acoperă temele serioase, precum abuzurile din justiție.

În urma ședinței CEx al PSD care a avut loc luni, la Parlament, Guvernul condus de Viorica Dăncilă se confruntă cu un nou impas. Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției și-a pierdut sprijinul politic, iar Rovana Plumb și Natalia Iontotero au fost nevoite să demisioneze pentru a se ocupa de campania pentru europarlamentare, ambele regăsindu-se pe locuri eligibile.  Propunerile ințiale transmise de Viorica Dănclă către Cotroceni pentru ca cele trei portofolii vacante să fie ocupate au fost următoarele: Eugen Nicolicea pentru Ministerul Justiției, Oana Florea pentru Ministerul fondurilor Europene şi Tit Liviu Brăiloiu pentru ministerul Românilor de Pretutindeni. După refuzul lui Klaus Iohannis, Guvernul a transmise alte propuneri, dar pentru interimat după cum urmează: Eugen Teodorovici – ministerul Fondurilor Europene, Ștefan Radu Oprea – Ministerul pentru Românii de Pretudindeni, iar Ana Birchall a preluat portofoliul de la Ministerul Justiției.

 

Te-ar putea interesa și: