X

Dragnea, trădat de cine se aștepta mai puțin. Asta îl va durea cel mai mult: „Are ambiții politice. Băieții din pădure i-au șoptit…”

Autor: CristianIstrate / Data publicarii: 19-04-2019 21:04

Consultantul politic Cozmin Gușă a declarat, vineri, la începutul emisiunii „România 2019”, că motivul pentru care premierul Viorica Dăncilă a refuzat să dea ordonanțele de urgență dorite de PSD este legat de faptul că se visează președintele României.

Potrivit lui Cozmin Gușă, Viorica Dăncilăia în considerare o potențială candidatură la preşedinţie.

„M-am uitat astăzi pe la declaraţiile de la Botoşani, l-am văzut pe Liviu Dragnea că a început să fie gelos pe Viorica Vasilica. Ea a zis că PSD va da preşedintele României. Dragnea a zis: Mai vedem la partid. Ceea ce nu e lipsit de importanţă pentru că pe Viorica Vasilica o simt că are ambiţii politice. Băieţii din pădure s-au dus la Vasilica şi i-au şoptit la ureche că e deşteaptă şi cum ar fi să fie un candidat? Pe lângă Gabriela Firea.

Şi cred că Viorica Vasilica a crezut, săraca… Că de aia se avântă aşa tare în lupta asta şi nu vrea să dea Ordonanţele pe care PSD vrea să le dea. Ăsta e adevărul crud: nu vrea să lea dea. Nici n-a stat să le judece: dacă ar trebui să dea amnistia sau doar graţierea. Aşa cum am sugerat eu, graţierea condiţionată de plata prejudiciului şi de decizia acelor politicieni să stea un rând sau două de alegeri”, a spus Cozmin Guşă.

Cozmin Gușă consideră că se schimbă balanţa românilor după momentul Revoluției.

„Astăzi vorbim despre Nicolae Ceuşescu ca despre un brand. Faţă de preşedinţii de stat post-'89, Ceauşescu şi-a păstrat un soi de brand. Da, fără şcoală. E adevărat, dar patriot… Da, dictator, e adevărat, dar foarte bine relaţionat internaţional… Semn că balanţa românilor după un decembrie '89 sângeros se tot schimbă. Românii mai bătrâni transmit generaţiilor tineri felul în care au perceput România şi perioada post-'89, căreia unii îi zic perioadă post-revoluţionară, încă nu s-a demonstrat dacă a fost sau nu Revoluţie.”, a completat Cozmin Gușă.