Sedință de urgență la Kiseleff. Ce a declanșat apelul făcut de Dăncilă

Sedință de urgență la Kiseleff.  Ce a declanșat apelul făcut de Dăncilă

Viorica Dăncilă a convocat mai mulți lideri PSD la sediul partidului din Bulevardul Kiseleff unde se discută despre strategia ce urmează să fie adoptată în Parlament pentru moțiunea de cenzură dar și despre nemulțumirile unor parlamentari.

La întrevedere participă mai mulți membri ai Comtetului Executiv între care președintele executiv, Eugen Teodorovici, deputatul Florin Iordache și liderul grupului din Senat, Cosmin Preda. Dăncilă dorește să afle personal care sunt nemulțumirile parlamentarilor care au trecut de partea Opoziției și ce oferte au primit ca să susțină căderea Guvernului. Patru parlamentari PSD, dintre care trei demisionari, au semnat moțiunea de cenzură inițiată de partidele de Opoziție: deputații Mihăiță Găină, Marius Bota și senatorii Emanuil Savin, Ioan Talpoș.

De asemena, senatorii Paul Stănescu, Viorel Arcaș și Cosmin Preda precum și deputatul Andrei Pop s-au abținut de la votul privind stabilirea programului moțiunii, care prevedea ca votul să se dea în acest week-end, sâmbătă. Ordinea de zi a ședinței a fost respinsă cu 194 de voturi împotrivă, 181 pentru și o abținere. Alți trei parlamentari nu și-au exercitat dreptul de vot.

După votul de la moțiune, de joi, conducerea PSD urmează să se întrunească într-un alt Comitet Executiv  în care să discute despre remanierea guvernamentală propusă de prim-ministru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele Klaus Iohannis a respins vineri, printr-o declarație de presă, propunerea premierului Viorica Dăncilă de numire a lui Nicolae Hurduc drept ministru interimar la Educație motivând că astfel ar încălca Constituția. El i-a transmis lui Dăncilă că nu poate numi miniștri după ce Curtea Constituțională a statuat faptul că „pentru numirea unui ministru titular la educație, premierul trebuie să se prezinte în Parlament”.  Președintele a mai arătat că refuzul premierului de a cere votul Parlamentului în urma ruperii coaliției cu ALDE provoacă blocaje în instituțiile statului și a dat ca exemplu amânarea examenului de rezidențiat.