Evenimentul Zilei > Politica > Dan Voiculescu dezminte acuzațiile lui Stelian Ion: Președintele Iohannis nu a fost la sediul GRIVCO. „Pentru respectarea adevărului…”
Dan Voiculescu dezminte acuzațiile lui Stelian Ion: Președintele Iohannis nu a fost la sediul GRIVCO. „Pentru respectarea adevărului…”

Dan Voiculescu dezminte acuzațiile lui Stelian Ion: Președintele Iohannis nu a fost la sediul GRIVCO. „Pentru respectarea adevărului…”

Politicianul Dan Voiculescu contrazice informațiile transmise în spațiul public de fostul ministru USR de la Justiție, Stelian Ion, care l-a numit pe președintele Klaus Iohannis „premierul de la GRIVCO”, cu trimitere la momentul în care, în anul 2009, a fost susținut de PNL, PSD, PC și UDMR pentru a fi prim-ministru.

Fostul ministru USR de la Justiție, Stelian Ion, a fost contrazis de către Dan Voiculescu, după ce a transmis, în spațiul public, că președintele Klaus Iohannis este „mediocru”, cu o „lipsă de apetit pentru reforme” și un „uselist pur-sânge” care vrea refacerea legăturilor PNL-PSD.

În acest context, Stelian Ion s-a referit la șeful statului drept „premierul de la GRIVCO”, cu trimitere la momentul din anul 2009, când a fost susținut de PNL, PSD, PC și UDMR să fie premier. Discuțiile ar fi avut la sediul Grivco, în prezența lui Dan Voiculescu.

Dan Voiculescu neagă acuzațiile lui Stelian Ion: Klaus Iohannis nu a fost la sediul GRIVCO

„Văd că din nou apare în spațiul public afirmația că actualul președinte al României ar fi fost la sediul GRIVCO. Pentru respectarea adevărului istoric repet cu toată convingerea că Dl. Klaus Iohannis nu a fost niciodată la sediul GRIVCO. La GRIVCO a fost de mai multe ori Traian Băsescu cu căciula în mână, după cum a declarat chiar el”, a scris Dan Voiculescu pe blogul său.

De altfel, după apariția acestor informații, în anul 2014, Klaus Iohannis, pe atunci președinte al PNL, a spus că nu a fost vreodată la sediul GRIVCO și nu a avut întâlniri „în particular” cu Dan Voiculescu nici acolo, nici în altă parte. Klaus Iohannis a mai fost întrebat dacă a negociat altcineva în prezența sa cu Dan Voiculescu. „Nu, vă spun și v-am spus de atâtea ori. Nu m-a interesat nici persoana Voiculescu, nici partidul Voiculescu sau cum s-o fi numit el pe parcurs în diferite etape, nu am negociat niciodată ceva”, a spus atunci fostul lider PNL.

Stelian Ion: „Premierul de la GRIVCO” ajută PSD să revină la putere

Fostul ministru USR de la Justiție, Stelian Ion, a scris, pe Facebook, despre președintele Klaus Iohannis că este „adevăratul artizan al USL2.0 – dacă mai era nevoie de vreo dovadă, avem astăzi încă o confirmare”, făcând referire la mesajul prin care șeful statului a transmis că premierul Florin Cîțu nu are motive să demisioneze de la șefia Guvernului sau să fie demis.

„Președintele Iohannis este adevăratul artizan al USL2.0. Dacă mai era nevoie de vreo dovadă, avem astăzi încă o confirmare: „Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (…) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis”, a spus Klaus Iohannis.

Lipsa sa de apetit pentru reforme reale, negarea cu obstinație a realității, lipsa dorinței de coagulare a forțelor de dreapta sunt mai evidente ca oricând.

Klaus Iohannis ajută PSD să revină la putere și a reușit să creeze premisele refacerii unei mai vechi legături de iubire după care se pare că a tânjit atâta amar de vreme. Pentru Klaus Iohannis și „echipa câștigătoare” Constituția a rămas doar un amanunt incomod, iar parteneriatul cu PSD este preferabil celui cu USR PLUS. Cu noi nu pot face combinațiile useliste sulfuroase, cu noi nu pot face manevre de control asupra justiției pentru protecția baronilor galbeni și roșii certați cu legea.

Cu useriștii nu te înțelegi, domnule, sunt câini, nu oameni!

Lupta lui Iohannis cu pesedismul a fost de fațadă, se vede clar acum. Premierul de la Grivco este uselist pur sânge și nu avem ce-i face. Ne-a înșelat pe toți cei care, în mod naiv, am avut o fărâmă de încredere și l-am votat, mulți dintre noi siliți de împrejurări.

Am mai pierdut încă o șansă, am mai fost ținuti pe bară încă o tură de un președinte mediocru. Reformele reale vor mai aștepta până când politicieni precum cei cu apucături pesediste și useliste vor fi trimiși acasă.

Dacă tot se duce sâmbătă la Congresul PNL, Klaus Iohannis ar trebui să-și asume și lansarea oficială a USL2.0: PNL împreună cu PSD, în aplauzele echipei câștigătoare”, a transmis fostul ministru de la Justiție, Stelian Ion.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: