Evenimentul Zilei > Actualitate > Dan Vîlceanu, criză de nervi în direct la Digi24: A clacat în fața românilor. „Scrieți niște minciuni gogonate”
Dan Vîlceanu, criză de nervi în direct la Digi24: A clacat în fața românilor. „Scrieți niște minciuni gogonate”

Dan Vîlceanu, criză de nervi în direct la Digi24: A clacat în fața românilor. „Scrieți niște minciuni gogonate”

„Scrieți niște minciuni gogonate… De jumătate de oră scrieți pe ecran asta!”, i-a reproșat secretarul Partidului Național Liberal (PNL), Dan Vîlceanu, moderatoarei Anca Suciu de la Digi24, în timpul unei emisiuni. Ministrul demis al Finanțelor a izbucnit într-o criză de nervi, acuzând că postul de televiziune transmite „fake news” pe burtieră cu referire la învestirea Guvernului Nicolae Ciucă.

„Sunt siderat de faptul că sunt într-o emisiune și văd fake news în direct (…) Și nu e prima oară când mi se întâmplă. Eram în altă emisiune și mi se atribuia mie un citat… Și dumneavoastră faceți acum același lucru…

Dan Vîlceanu, cu nervii la pământ: „Scrieți niște minciuni gogonate”/ „E un fake news”

Cu mine în studio, scrieți că Florin Cîțu nu vrea să treacă Guvernul Ciucă, iar eu sunt aici… M-ați întrebat pe mine dacă își dorește Cîțu sau nu să treacă acest guvern? Scrieți niște minciuni gogonate…de jumătate de oră scrieți pe ecran asta…”, i-a reproșat nervos Dan Vîlceanu moderatoarei Anca Suciu.

Jurnalista a explicat că informațiile difuzate sunt obținute pe surse din partidul din care face parte, acestea referindu-se la anumite nemulțumiri ale președintelui liberal Florin Cîțu și dorința acestuia ca Executivul Ciucă să nu fie învestit. „De ce apar aceste informații, dacă ele nu există?”, s-a mai exprimat Anca Suciu.

„Nu știu de ce apar aceste informații, dar mă puteți întreba pe mine fără să ruleze această minciună gogonată. E un fake news”, i-a răspuns secretarul PNL Vîlceanu moderatoarei.

Cum i-a răspuns moderatoarea Digi24 secretarului PNL

Cu calm, moderatoarea Anca Suciu i-a reamintit lui Dan Vîlceanu un caz asemănător care a avut loc recent. Cu o seară înainte de a participa la negocierile cu președintele Klaus Iohannis cu privire la desemnarea unui nou prim-ministru, surse din partid informaseră că PNL nu îl va mai propune pe Florin Cîțu, așa cum susținea în spațiul public.

„V-am întrebat atunci dacă e reală informația că nu mai mergeți cu Cîțu pentru funcția de premier și mi-ați spus că aveți mandat pentru Cîțu, iar dimineața… Ce s-a întâmplat? Nu mai era Cîțu”, i-a răspuns Anca Suciu lui Dan Vîlceanu.

Secretarul PNL a continut să susțină că el a transmis o informație corectă, anume că urmează să aibă loc o ședință în partid, ceea ce s-a și întâmplat. Doar că în ședința respectivă, Florin Cîțu l-a propus pentru funcția de prim-ministru pe Nicolae Ciucă. „Nu există grupări adversare în PNL, cu excepția lui Ludovic Orban, care tot amenință că pleacă și că ia cu el pe toată lumea, dar văd că întârzie să plece”, a conchis Dan Vîlceanu, după alte câteva replici adresate moderatoarei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.