„Am sentimentul că s-a făcut tot ce este neomenește posibil ca tineretul să nu mai aibă vibrație față de înălțimile sufletești ale propriului popor. Nu sunt ei vinovați. Este educația care a fost distrusă în ultimii 25-30 de ani, e vorba despre educația aceasta mondialistă care vine peste noi și au fost debranșați. Sufletele lor sunt frumoase, n-au cum să fie altfel. Numai că nu s-a mai dus din tată-n fiu, povestea, și-atunci importantă este vibrația, nu informația. 
 
N-au nevoie de date, de istorie, au nevoie de o memorie care să nu băltească în trecut, ci care să le dea puterea să ordoneze prezentul acesta atât de haotic.
 
Au o treabă de făcut: să înalțe România, să o ridice din marasmul în care este, să înalțe omenirea din marasmul în care este. Poporul român nu are numai o dimensiune de supraviețuitor, trebuie să se legitimeze cu menirea. Și menirea asta nu face parte dintr-un orgoliu de supraom sau de spațiu vital, așa cum a fost la alții, sau de comunism sau de globalizare sau de Uniunea Europeană. Menirea lui este un dat hristic: față de semenul lui.
 
Un puști de 14-15 ani, dacă realizează că are încredere în neamul acesta în care trăiește, atunci e de-ajuns. Nu fudulie, ci sfântă încredere”, a spus Dan Puric pentru Doxologia.ro, siteul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.