Evenimentul Zilei > Sport > Dan Petrescu are alte planuri cu CFR Cluj: Să-i întrebați pe cei din club. Alertă în Liga I
Dan Petrescu are alte planuri cu CFR Cluj: Să-i întrebați pe cei din club. Alertă în Liga I

Dan Petrescu are alte planuri cu CFR Cluj: Să-i întrebați pe cei din club. Alertă în Liga I

În conferința de presă susținută înaintea meciului CFR Cluj-Gaz Metan Mediaș, antrenorul Dan Petrescu a dezvăluit că oficialii formației din Gruia fac toate eforturile pentru a convinge un atacant cunoscut să semneze cu ardelenii.

În prim-plan apare Facundo Ferreyra. Pentru moment, semnarea contractului cu atacantul argentinian a fost amânată. În acest context, Dan Petrescu a susținut că mai multe detalii despre posibila mutare vor fi aflate după meciul CFR Cluj-Gaz Metan Mediaș, programat duminică, la ora 18:00.

Până atunci, tehnicianul a subliniat doar că își dorește ca Ferreyra să fie cooptat cât mai repede. Ardelenii au probleme în ofensivă, mai ales că atacanții Denis Alibec şi Billel Omrani au reluat recent pregătirile, iar Gabriel Debeljuh  este accidentat.

Astfel, venirea lui Facundo Ferreyra ar fi binevenită pentru campioana României. Argentinianul este un fotbalist crescut de CA Banfield. În 2013, Mircea Lucescu l-a adus la Șahtior Donețk. După 4 ani în Ucraina, el a plecat liber de contract la Benfica Lisabona.

Ferreyra a ajuns și în Premier League

Ulterior, a urmat o experiență în Premier League, la Newcastle United, pentru care nu a bifat nicio partidă. Între 2014 și 2015, el a jucat doar la formația U23 a Coțofenelor, pentru care a marcat un gol în 8 apariții.

Facundo a lăsat o impresie bună la Șahtior

După 3 ani în care a fost legitimat la echipa din Lisabona (în 2019/2020 fiind împrumutat la Espanyol), Facundo a mers în februarie 2021 la Celta Vigo. N-a stat decât câteva luni acolo, iar din iulie este liber.

La Celta Vigo, Facundo a bifat 13 meciuri și un singur gol, astfel că perioada de eficacitate maximă rămâne cea de la Șahtior (115 meciuri și 60 de goluri).

Dan Petrescu alimentează misterul

„Trebuie să-i întrebați pe cei din club. Am înțeles că se fac toate eforturile ca să fie adus, restul… Sper să vină cât mai repede. Rezultatul de la vizita medicală e foarte bun. A fost o problemă mică, dar am înțeles că s-a rezolvat.

Despre alte transferuri vorbim după acest meci”, a spus Dan Petrescu înaintea partidei cu Gaz Metan Mediaș. La rândul său, directorul sportiv al echipei, Bogdan Mara, a declarat:

„Este un jucător pe care ni-l dorim, cu experiență, care ar putea să ne ajute foarte mult. Să vedem dacă vom reuși să ajungem la un acord cu el. A ajuns la Cluj. Va face vizita medicală și după aceea ne ocupăm de semnarea contractului. E un jucător valoros, care ne va ajuta foarte mult.″