Evenimentul Zilei > Politica > Dan Barna visează să dea noul premier al României. Calcule de ultima oră
Dan Barna visează să dea noul premier al României. Calcule de ultima oră

Dan Barna visează să dea noul premier al României. Calcule de ultima oră

Dan Barna a vorbit despre profilul viitorului premier al României, în condițiile în care scaunul lui Florin Cîțu este tot mai șubred. Liderul USR-PLUS a făcut calculele.

Dan Barna, co-președinte al USR-PLUS, a vorbit despre viitorul alianței cu PNL. Se va discuta cu omul care va câștiga șefia formațiunii liberale, indiferent cine va fi acesta: Florin Cîțu sau Ludovic Orban, după cum a precizat Barna.

Ce spune Dan Barna despre premierul cu care ar vrea să colaboreze cei de la USR-PLUS

„Ce preşedinte îşi alege PNL este strict decizia PNL, fie că va fi Ludovic Orban, fie că va fi Florin Cîţu. Discuţiile politice legate de viitorul coaliţiei vor fi purtate cu viitorul preşedinte al PNL, oricare ar fi acesta. Solicitarea noastră, poziţia noastră de fapt este că e nevoie de un nou premier care să aibă abilitatea profesională şi maturitatea de a conduce un guvern de coaliţie, lucru pe care, din păcate, actualul premier nu îl deţine”, a spus Dan Barna.

„Eu cred sincer că o coaliţie USR PLUS – PNL – UDMR este singura capabilă să poată să aducă reforme în România şi să poată să aduce acea schimbare pe care şi-o doresc şi de care are nevoie România atât de mult, fie că vorbim de reforma în justiţie, fie că vorbim de reformele pe zona economică, însă sunt două scenarii.

Fie PNL vine cu o propunere de nou premier, ne aşezăm la masă, stabilim un calendar foarte clar al acestor reforme pe care le susţine şi USR PLUS şi care se regăsesc în programul de guvernare şi mergem mai departe, fie, dacă rămâne pe mai departe propunerea cu actualul premier şi cu susţinerea PSD, vom merge în opoziţie şi de acolo vom continua să promovăm nevoia de reformă de care România are nevoie”, a mai declarat liderul de la USR-PLUS.

Ce scenariu ia în calcul Dan Barna

În ceea ce privește propunerea ca funcția de premier să revină celor de la USR-PLUS, Barna a comentat: „Nu este vorba de o revendicare. Sunt diverse scenarii care sunt puse în dezbatere. Eu sunt foarte realist. Există nişte ponderi în această coaliţie. Acele ponderi dau un drept de opţiune. Desigur, dacă PNL consideră că doreşte să aibă şi Camera şi Senatul şi sunt de acord să avem noi premierul, evident că poate să fie un scenariu, dar nu este nicio condiţie, în niciun caz. Este una dintre alternativele discutate teoretic.”

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: