Evenimentul Zilei > Politica > Dan Barna nici nu vrea să audă de propunerea lui Dacian Cioloș. Președintele USR nu renunță la conducere
Dan Barna nici nu vrea să audă de propunerea lui Dacian Cioloș. Președintele USR nu renunță la conducere

Dan Barna nici nu vrea să audă de propunerea lui Dacian Cioloș. Președintele USR nu renunță la conducere

Dan Barna a anunțat că nu va ține cont de propunerea venită din partea lui Dacian Cioloș, ce viza o retragere a ambilor politicieni de la conducerea USR-PLUS.

Dan Barna nu vrea să renunțe la candidatura pentru șefia partidului, așa cum propusese Dacian Cioloș. Actualul vicepremier a explicat că muncește de prea mult timp la proiectul USR-PLUS pentru a se da la o parte acum.

Întrebat despre propunerea venită de la Dacian Cioloș, ca ambii politicieni să renunțe la funcțiile de conducere ale USR și PLUS, Dan Barna a afirmat. „Proiectul USR-PLUS este un proiect la care muncesc de patru ani de zile, este un proiect asumat, am foarte mare încredere în înţelepciunea colegilor mei.”

Dan Barna nu vrea să se retragă și nu ia în seamă propunerea lui Dacian Cioloș

„Este întotdeauna o chestiune de mesaj politic. Eu am participat la toate luptele şi la toate confruntările pe care USR PLUS le-a avut. Intenţionez să merg mai departe pentru că eu cred foarte mult că USR-PLUS este un partid care pe termen lung va avea un cuvânt greu în politica din România”, a mai spus Dan Barna.

Legat despre o eventuală candidatură a lui Cătălin Drulă, ministrul Trasnporturilor, Dan Barna preciza zilele trecute. „Dacă își va dori să facă asta, eu m-aș bucura. Este una dintre personalitățile politice în foarte mare ascensiune în partidul nostru. Vom vedea. Va fi o decizie pe care o va lua Cătălin și o vom lua și noi ca partid.”

Cristian Ghinea, unul dintre susținătorii președintelui USR

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, și-a exprimat susținerea pentru Dan Barna și a spus că nu ar fi corect să i se ceară să se retragă. „Dan Barna e cel mai bun să continue. Ar fi foarte nedrept să i se ceară lui Dan Barna să nu candideze. Orice fel de competiție are un element de suspans, unii vor fi supărați, dar nu putem să nu îi dăm partidului o șansă de a merge mai departe. Cel mai bun e cel care a făcut partidul cum e acum, un partid matur. Iată că peformăm. Suntem un partid matur, stabil, democratic”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: