Evenimentul Zilei > Actualitate > Dan Barna, investitor pe piața de capital. Liderul USR deține participații de 1,45 milioane de lei
Dan Barna, investitor pe piața de capital. Liderul USR deține participații de 1,45 milioane de lei

Dan Barna, investitor pe piața de capital. Liderul USR deține participații de 1,45 milioane de lei

Vicepremierul Dan Barna câștigă sume importante din tranzacțiile bursiere. El deține plasamente în valoare de aproape 300.000 de euro în fonduri de investiții, acțiuni și obligațiuni.

Vicepremierul Dan Barna, liderul USR, este unul dintre politicienii care preferă să-și joace banii la bursa de valori. În vârstă de 46 de ani, Dan Barna a făcut o avere frumușică din investițiile pe care le-a făcut ca jucător pe piețele financiare; Conform declarației de avere, vicepremierul Guvernului condus de Florin Cîțu deține plasamente de 1,45 milioane de lei, în jur de 293.000 de euro, în fonduri de investiţii, acţiuni și obligaţiuni

Dan Barna este un investitor pe cont propriu la Banca Transilvnia unde deține acțiuni în valoare de 10.340 de lei, dar și la producătorul de piese auto Compa din Sibiu. Aici, participația lui Dan Barna este de doar 1.430 de lei, după cum scrie Ziarul Financiar.

Potrivit declaraţiei de avere pe care a publicat-o pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), luna trecută, Dan Barna are 2.144 de lei disponibil pentru tranzacţionare la bursă. Acesta apelează la serviciile societății de brokeraj Tradeville. Vicepremierul deține participații la fonduri mutual, în special, la NN Investment Partners.

Din datele prezentate în declarațiile de avere, publicate pe site-ul ANI, Dan Barna este printre puţinii membri ai guvernului condus de Florin Cîțu care își plasează banii în investiții pe piaţa de capital.

Ce avere apare în declarația lui Dan Barna

Conform ultimei declarații de avere, din luna iunie, Dan Barna deține trei apartamente, două în Sibiu și unul în București, pe care le-a achziționat împreună cu soția sa.

La categoria obiecte de artă, liderul USR a trecut un tablou în valoare de 8.500 de euro pe care l-a dobândit în anul 2020.

Dan Barna mai are un credit bancar, la ING, pe care l-a contractat în 2012 și care are scadența în 2027. Valoarea acestuia este de 202.000 lei.

La venituri, Dan Barna și-a trecut indemnizațiile de deputat, în valoare de 132.252 de lei și pe cea de vicepremier, de 3.720 de lei. Soția sa, se pare, este cea care duce gruel casei, cu un salariu dublu, față de cel al liderului USR. Olguța Dana Totolici primește un salariu în valoare de 348.854 lei de la Petrom.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: