Evenimentul Zilei > Politica > Dan Barna, în corzi chiar înaintea alegerilor interne din USR PLUS. DLAF vine cu noi precizări
Dan Barna, în corzi chiar înaintea alegerilor interne din USR PLUS. DLAF vine cu noi precizări

Dan Barna, în corzi chiar înaintea alegerilor interne din USR PLUS. DLAF vine cu noi precizări

Departamentul de Lupta Antifraudă (DLAF), aflat în subordinea Guvernului, a anunțat că a sesizat DNA în legătură cu un dosar deschis lui Dan Barna. Sesizarea are loc cu doar câteva zile înainte de turul doi al alegerilor în USR PLUS, unde Barna se confruntă cu Dacian Cioloș. DLAF a venit cu noi prezizări.

Precedentele 2 sesizări ale DLAF pe proiectele „Punți Comunitare” și „SES-am deschide-te!” au fost trimise la DNA pe 10 mai 2021.

Practic, DNA a fost sesizată în ceea ce îl privește pe Dan Barna, dar și pe soția acestuia, Olga Totolici.

Dan Barna, co-președintele USR PLUS, a susținut marți că „singura interacțiune avută direct cu cei de la DLAF” a fost pe 11 martie, când acesta a răspuns la solicitarea de clarificări, iar inspectorii DLAF i-au transmis că încheiaseră verificările și aceștia vor trimite constatările la DNA.
Pe 22 septembrie 2021, DNA a anunțat că în dosarul penal care implică sesizările DLAF cercetările se fac în continuare „in rem”, nicio persoană neavând până în prezent calitatea de suspect sau de inculpat.

DLAF face noi precizări

„În urma verificărilor efectuate în cazul proiectului „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural” (POSDRU/135/5.2/S/125782 – cod SMIS 51031), având ca beneficiar S.C. Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, au rezultat indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală, motiv pentru care Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a procedat la întocmirea actelor de sesizare.

Întreaga documentație a fost transmisă Direcției Naționale Anticorupție (Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție)”, a arătat DLAF

„Sunt indicii privind posibila săvârşire a unor fapte de natură penală”

Inspectorii Departamentului de Luptă Antifraudă au sesizat Secția a II-a a DNA și în ceea ce privește proiectul „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural”, ce a avut ca beneficiar S.C. Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, care i-a aparținut lui Dan Barna și soției lui, Olga Totolici, pentru că în urma verificărilor „au rezultat indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”,

DNA a mai fost sesizată pe o speță similară, însă dosarul a fost clasat recent.

Săptămâna trecută, pe 22 septembrie 2021, DNA a anunţat că în dosarul care implică primele sesizări ale DLAF cercetările se fac în continuare „in rem”, nicio persoană neavând până în prezent calitatea de suspect sau de inculpat, scrie alephnews.ro.

Pe 2și 3 octombrie au loc alegerile interne pentru preşedinţia USR PLUS.