Evenimentul Zilei > Politica > Dan Barna, după demiterea lui Stelian Ion: „Florin Cîțu trebuie să plece”
Dan Barna, după demiterea lui Stelian Ion: „Florin Cîțu trebuie să plece”

Dan Barna, după demiterea lui Stelian Ion: „Florin Cîțu trebuie să plece”

Copreședintele USR PLUS, Dan Barna, a avut miercuri seară o reacție rapidă la anunțul premierului Florin Cîțu de demitere a ministrului Justiției, Stelian Ion.
Într-o postare pe Facebook, la doar câteva minute după anunțul premierului de demitere a lui Stelian Ion, Dan Barna l-a acuzat pe Florin Cîțu că „nu conduce nimic”.
„Florin Cîțu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern.
Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva.
Florin Cîțu trebuie să plece.”

Florin Cîțu l-a demis din funcție pe Stelian Ion

Florin Cîțu a declarat miercuri seară: „Am înaintat cererea de revocare din funcție a lui Stelian Ion. Nu voi accepta miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care, din fericire, nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit obiectivele. De exemplu, desființarea SIIJ, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată.

A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii coaliției despre această demitere. Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze.

Trebuie să înțeleagă că noi aici nu vorbim despre primari, vorbim despre comunități și despre interesul cetățenilor. România trebuie dezvoltată. Doar pentru că cei de la USR-PLUS nu au foarte mulți primari, nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit. Îmi asum această decizie. Biroul Partidului Național a asumat această decizie care nu este PNDL 3. Este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României după 30 de ani.

Am trimis președintelui documentul cu revocarea. Voi propune un ministru interimar care va înțelege importanța investițiilor României. Îmi doresc ca partenerii noștri de coaliție de la USR-PLUS să aibă înțelegerea și responsabilitatea să nu aleagă ieșirea la guvernare așa cum comunică de azi dimineață pe diverse canale.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.