Evenimentul Zilei > Politica > Dan Barna, avertisment pentru români: „Avem un optimism nefundamentat”. Ce spune despre valul patru al pandemiei și campania de vaccinare
Dan Barna, avertisment pentru români: „Avem un optimism nefundamentat”. Ce spune despre valul patru al pandemiei și campania de vaccinare

Dan Barna, avertisment pentru români: „Avem un optimism nefundamentat”. Ce spune despre valul patru al pandemiei și campania de vaccinare

Românii nu trebuie să privească cu prea multă relaxare situația pandemică și să se aștepte la un val 4 de COVID. Acesta va ajunge și la noi, chiar dacă mai târziu, așa cum a ajuns și în celelalte state europene.

Acest avertisment vine din partea vicepremierului Dan Barna care este de părere că optimismul românilor este nefundamentat. El a spus că trebuie să fim atenți la ceea ce se petrece în țările din jurul nostru, unde numărul cazurilor de COVID a crescut.

Nu doar că pandemia nu a trecut şi vedem acum că în toate ţările din jur pe care le priveam cu admiraţie lucrurile se schimbă: Israel, Marea Britanie, Franţa, numărul de cazuri a început să crească şi uşor, uşor se va întâmpla şi la noi lucrul acesta oricât nu ne dorim.

Noi avem un optimism din ăsta nefundamentat în care credeam că tot ce păţesc ceilalţi nouă nu ni se va întâmpla. Vă amintiţi cum domnul Tăriceanu explica criza din 2008. E în America, nu are nici o treabă cu noi şi după jumătate de an a fost într-o situaţie dramatică şi economia noastră. La fel este şi cu pandemia.

Valul 4 există şi foarte probabil cifrele vor începe să crească şi la noi în ţară. Vaccinul este singura variantă, nu putem să scăpăm altfel decât vaccinându-ne”, a afirmat Dan Barna.

Americanii analizează o reacţie adversă după vaccinarea cu Pfizer şi Moderna. Este afectată inima

Care este miza autorităților

Vicepremierul a precizat că miza autorităţilor este să convingă cel puțin o treime din populaţie, pe cea care nu se opune campaniei de vaccinare să se imunizeze. Dan Barna a precizat că populația României poate fi împărțită în trei segmente, o parte care s-a vaccinat, înțelegând pericolul, o altă parte, care se opune vaccinului. Iar o a treia parte este formată dintre cei care nu au probleme cu vaccinul dar au ignorant campania autorităților din diferite motive. Cele trei segmente sunt relativ egale, aproximativ 30% fiecare.

„Miza este să reuşim ca acest segment de mijloc, aceşti 30% care înţeleg că vaccinul e necesar şi l-ar accepta să facă acest vaccin şi asta sperăm noi să se întâmple cât mai repede tocmai pentru a nu ajunge într-un val 4 care se umple din nou spitalele. (…)

Toate aceste ştiri false rostogolite din păcate şi de unii oameni politici, că acestea nu circulă singure, trebuie demontate şi este un efort pe care îl facem în fiecare zi, dar un efort pe care putem să-l facem fiecare dintre noi cei care înţelegem că ne e mai bine tuturor dacă creşte rata de vaccinare”, a mai declarat Dan Barna.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: