Dan Andronic, despre Călin Georgescu: Are un discurs de tipul „Cenaclul Flacăra”, dar fără harul lui Adrian Păunescu. Video

Sursa: Inquam Photo/Octav Ganea

Alegerile din data de 24 noiembrie au împărțit țara în două. Discuțiile despre viitorul președinte al României devin din ce în ce mai intense. Astfel, într-un nou podcast difuzat pe canalul de YouTube „HAI România”, Dan Andronic, Robert Turcescu, Mirel Palada și Mirel Curea au vorbit despre acest subiect și au despicat firul în patru.

O temă interesantă abordată în cadrul ediției de astăzi s-a concentrat pe un interviu de acum trei ani de zile, pe care Dan Andronic și Mirel Curea l-au avut împreună cu independentul Călin Georgescu. Prezentând câteva cadre interesante din acel interviu în podcast, cei patru au discutat despre perspectivele și pozițiile exprimate atunci de Georgescu, analizând cum acestea se reflectă în contextul actual.

Călin Georgescu, prezent în spațiul public de peste un deceniu

„Uitându-mă acum, retrospectiv, pot să spun că a fost foarte bun în acel interviu. Chiar mai bun decât în campanie sau din ce am văzut zilele acestea. Cred că era mai relaxat atunci. Părerea mea este că nu prea îl țin nervii” a precizat Dan Andronic în legătură cu interviul.

”Interviul este foarte bun, mai ales că aveți ocazia stimați prieteni care poate ați aflat acum de existența lui, să vedeți că acest domn, Călin Georgescu, există de vreo 11 ani de zile pe alte canale, unde vorbește despre aceleași lucruri” a menționat și Robert Turcescu, referindu-se la apariția „bruscă” a lui Călin Georgescu în spațiul public.

„Mie mi se pare că are un discurs de tip Dan Puric. Are un discurs de tipul „Cenaclul Flacăra”, dar fără harul lui Adrian Păunescu. Este un orator bun, cam gol la nivelul ideilor. Însă, o discuție cu el este interesantă dacă mergi în profunzime. Fraza cu „poporul român merită să fie iubit” mie mi-a rămas în cap timp de trei ani de zile. Cum poți să contrazici așa ceva? Sunt niște axiome care țin de istoria poporului român. Unde derapează, acolo îl prinzi” a adăugat Dan Andronic.

Mirel Curea, despre pericolele neomarxismului

Discuției s-a alăturat și Mirel Curea, subliniind faptul că el nu crede că Georgescu ar putea transforma România într-un aliat al Rusiei. În schimb, el consideră că adevărata amenințare este reprezentată de neomarxism și progresism.

„Într-adevăr, îi dau dreptate lui Dan. Și mie îmi sună cu totul și cu totul altfel. Dar, eu recunosc că sunt foarte subiectiv. Eu, în această situație cum că Georgescu o să mute Kremlinul la București și Casa Scânteii la Sankt Petersburg, eu pe asta nu o halesc. Eu, pericolul major îl văd în neomarxism. În acest progresism care vrea să-mi bage mie pe gât tot felul de imbecilisme. ”

Ediția integrală a podcastului poate fi urmărită AICI.