Evenimentul Zilei > Social > „NEG CU VEHEMENŢĂ!” Dan Andronic, acţionar la B1 TV, doar o tentativă eşuată de FAKE NEWS
„NEG CU VEHEMENŢĂ!” Dan Andronic, acţionar la B1 TV, doar o tentativă eşuată de FAKE NEWS

„NEG CU VEHEMENŢĂ!” Dan Andronic, acţionar la B1 TV, doar o tentativă eşuată de FAKE NEWS

O pseudoştire şi-a făcut loc vineri în spaţiul virtual. Anca Andrei, redactor-şef la bugetul.ro, a publicat câteva rânduri – nu le putem numi informaţii – despre o aşa-zisă implicare a jurnalistului Dan Andronic în acţionariatul televiziunii B1. Nimic mai fals, aşa cum reiese din declaraţiile celui implicat într-un caz clasic de fake news.

„Jurnalistul și consultantul politic Dan Andronic a devenit în ultima perioadă o figură foarte populară și în mediul rețelelor de socializare. Acesta s-a remarcat în special prin dezvăluirile din interiorul sistemului, care au șocat opinia publică.

Serialul de dezvăluiri „Noi suntem Statul!” – Toate episoadele

În prezent el este patron și totodată director general al cotidianului Evenimentul Zilei și potrivit unor surse din piață și al postului de televiziune B1 Tv. Aceleași surse ne-au dezvăluit, fără să ne furnizeze și probe în acest sens, că Andronic ar fi achiziționat recent 50% din acțiunile B1 Tv, dar că preferă să țină acest lucru ascuns. Mai mult, o altă sursă ne-a spus că jurnalistul ar face și politica editorială a postului de știri”, a notat Anca Andrei.

Contactat de bugetul.ro, Andronic a negat vehement informațiile, pe care le-a catalogat drept „fake news” și „dezinformări grosolane”.

„Neg cu vehemenţă acest fake news. Sunt dezinformări grosolane. Vă rog să mă citați. Dețin 0,00 % din B1 TV”,  a fost reacţia lui Dan Andronic.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: