Evenimentul Zilei > Politica > Dacian Cioloș, pus de Victor Ponta în fața celei mai grele întrebări. Raportul Matic a scindat scena politică
Dacian Cioloș, pus de Victor Ponta în fața celei mai grele întrebări. Raportul Matic a scindat scena politică

Dacian Cioloș, pus de Victor Ponta în fața celei mai grele întrebări. Raportul Matic a scindat scena politică

Fostul premier Victor Ponta l-a atacat pe europarlamentarul Dacian Cioloş după ce acesta a răspuns politicienilor care l-au ironizat în urma susţinerii Raportului Matić.

Amintim că raportul adoptat de Parlamentul European prevede chestiuni precum dreptul la avort şi posibilitatea ca „bărbaţii transgender” să nască. Liberalii au reacţionat în forţă după ce doar europarlamentarii USR PLUS au votat în favoarea raportului.

Astfel, Ponta susţine că pentru salariul uriaş încasat la Bruxelles, Dacian Cioloş ar putea face şi ceva folositor pentru români. „Urmăresc «cu atenţie şi preocupare» marea bătălie între Dacian Cioloş şi PNL pe tema femeilor care au dreptul să facă avort (normal – zic eu) şi a bărbaţilor care pot să nască în condiţii egale cu femeile (asta doar susţinătorii PLUS pot să ne explice cum se face)!

Ce salariu încasează Cioloş la Bruxelles

Am însă o întrebare – dincolo de aceste probleme extrem de «urgente şi arzatoare». Dvs. cunoaşteti o temă cu adevărat importantă pentru viaţa românilor obişnuiţi pentru care se luptă Dacian Cioloş la Bruxelles? Că eu chiar nu ştiu. Şi mă gândesc totuşi că ia salariu de aproape 100.000 de Euro pe an pentru „lupta” lui! De 100.000 de euro salariu cred că dvs puteaţi să faceţi ceva mai bun decât Cioloş! Greşesc?”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Cioloş este şi preşedintele grupului Renew Europe din Parlamentul European. În urma atacurilor, el a răspuns contestatarilor cu o postare pe Facebook. „Am văzut atacurile incalificabile din ultimele zile, conform cărora eu şi alţi colegi din Parlamentul European am fi susţinut o lege prin care bărbaţii să rămână însărcinaţi.

Îmi displac etichetele, dar, cu regret, trebuie să spun că asistăm la un discurs politic mizerabil. Cine doreşte să creadă astfel de enormităţi e liber să o facă, dar politicienii care trăiesc din astfel de minciuni sunt toxici şi periculoşi pentru societate.

Tensiuni noi în coaliţia de guvernare

Nu am aşteptări de la extremiştii care mint de ani în şir că se prăbuşeşte cerul şi că vine sfârşitul lumii. Îi ştiu şi pe cei de la PSD că se ascund sub ideea de ‘stânga conservatoare’ ca să mai câştige un vot din temerile unor oameni care chiar cred că îi vor fugări minorităţile sexuale pe străzi ca să le implanteze cipuri.

Ruşinos. Însă îmi e imposibil să înţeleg cum unii colegi de la PNL au ajuns să promoveze astfel de închipuiri tenebroase şi mincinoase. Platforma mea politică în USR PLUS şi în politica românească va fi să susţin drepturile cetăţenilor indiferent de orientarea lor sexuală, de credinţele personale sau de afilierile politice.

Şi fac asta creştineşte. Pentru mine, a fi creştin înseamnă să-ţi iubeşti aproapele şi să-l ajuţi să-şi trăiască viaţa aşa cum o decide, atâta vreme cât alegerile pe care le face nu fac rău celor din jur. După toate aparenţele, aceşti politicieni trăiesc în ideea creştinismului care pedepseşte, exclude şi condamnă.

Cioloş s-a referit la valorile creştine

Aruncă anateme şi decid după cum vor ei ce înseamnă valorile creştine şi cine e demn sau nu de ele. Pentru mine, creştinismul înseamnă umanitate, înţelegerea celuilalt, îmbrăţişarea şi dăruirea a ceea ce ai mai bun pentru a-i ajuta pe cei care au nevoi.

Violenţa domestică, sarcinile la adolescente, nereprezentarea politică sau în domeniile în care muncesc, discrepanţele salariale sunt tratate la noi ideologic. Vajnicii bărbaţi politici din România, cei care îşi fac poze cu singura floare pe care o cumpără într-un an, pe 8 Martie, sunt pur şi simplu traumatizaţi că femeile ar putea avea nişte drepturi de bun-simţ în societate.

Dacian Cioloș
Dacian Cioloş

Susţinători ai unui tradiţionalism pe care îl modelează după cum le pică lor bine, leşină când aud de ciclu menstrual, sarcină în adolescenţă, educaţie sexuală. Puri ca nişte îngeri asexuaţi, pretind că apără copiii de perversiunile educaţiei sexuale în şcoli când, de fapt, condamnă noi generaţii de femei la supunere şi umilinţă.

Mâna la ochi în magazinele cu tampoane

Posibil să îşi pună şi mâna la ochi atunci când trec prin magazine pe lângă rafturile de tampoane, că doar pe vremea bunicilor noastre nu exista aşa ceva şi dacă ele s-au descurcat atunci de ce nu s-ar chinui femeile şi astăzi Altfel, e clar că avem în continuare nevoie de politicieni rezonabili şi respectabili. Mergem mai departe cu bun-simţ, indiferent de atacurile lor”, a afirmat copreşedintele USR PLUS, într-o postare pe Facebook.

PE a adoptat joi „raportul Matić” şi mai mulţi lideri ai PNL au declarat că documentul ar permite, de fapt, bărbaților să nască și ar schimba înţelesurile despre drepturile omului în Uniunea Europeană.

Documentul vizează situația sănătății sexuale și reproductive și a drepturilor aferente în UE, în contextul sănătății femeilor. Articolul N este cel care a produs cele mai mari discuții. El indică faptul că toți cetățenii europeni ar trebui să beneficieze de asistență medicală privind nașterea unui copil, fără a fi discriminați pe criterii de identitate de gen.

„Întrucât, în anumite circumstanțe, bărbații transgen și persoanele non-binare pot, de asemenea, să rămână însărcinate și ar trebui, în astfel de cazuri, să beneficieze de măsuri în ceea ce privește sarcina și serviciile de îngrijire legate de naștere fără discriminare pe criterii de identitate de gen”, prevede articolul N.

În acest context, jurnalistul Mirel Curea l-a întrebat pe Cioloş dacă „va deveni mamă”, iar copreşedintele USR PLUS a avut o reacţie în forţă. puteţi afla cine au fost politicienii români care s-au opus şi cine sunt europarlamentarii români care au votat pentru controversatul raport Matic.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: