Evenimentul Zilei > Politica > Dacian Cioloș luptă cu ultimele puteri. Liderul USR vrea să redevină relevant. „Ochii mari căscați pe grămada de euro”
Dacian Cioloș luptă cu ultimele puteri. Liderul USR vrea să redevină relevant. „Ochii mari căscați pe grămada de euro”

Dacian Cioloș luptă cu ultimele puteri. Liderul USR vrea să redevină relevant. „Ochii mari căscați pe grămada de euro”

România continuă să rămână fără Guvern. Un mic progres, un alt impas - negocierile sunt în prezent blocate deoarece PNL insistă să-l propună pe președintele partidului pentru funcția de premier, iar PSD nu vrea să accepte la conducerea noului Executiv un premier demis anterior. Președintele fostului partid de la guvernare, USR, a acuzat că „alianța PSD-PNL-UDMR oferă un spectacol ridicol și iresponsabil”.

Dacian Cioloș nu a cruțat pe nimeni. A lansat acuzații la adresa tuturor foștilor parteneri de coaliție, alături de care USR a condus România, inclusiv la adresa președintelui Klaus Iohannis. „Ne învârtim deja de aproape trei luni în jurul aceleiași cozi. Și o facem în timp ce ne-au murit cam tot atâția semeni ca într-un război”, a declarat Dacian Cioloș.

Val de critici la adresa alianței PNL-PSD-UDMR

„Auzim de trei luni cum nu se poate guverna decât cu Cîțu. Sau poate cu Ciucă sau cu Vîlceanu, dar nu știm niciodată sigur, pentru că nu a venit mesaj de la Cotroceni.

Domnul Kelemen Hunor visează modificări constituționale după model unguresc, iar de aproape o lună a intrat în scenă și trupa PSD, cu aceleași economice și sociale de înglodare a bugetului de stat și, bineînțeles, cu ochii mari căscați pe grămada de euro pe care pesediștii și-o doresc acum renegociată pentru a o canaliza, își imaginează dumnealor, către suveicile care au ținut timp de 30 de ani România în semimodernitate.

Ridicol și iresponsabil acest spectacol oferit de alianța PSD-PNL-UDMR. Trei partide care-și oglindesc unul într-altul propriile defecte și care acum ne țin pe toți pe loc, pentru că nu știu cum să își fure unul altuia scaunul de dedesubt”, a acuzat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș îl consideră pe Klaus Iohannis „iresponsabil și toxic”

Șeful USR l-a criticat și pe președintele Klaus Iohannis, pe care îl consideră „iresponsabil și toxic” și vinovat pentru „girul dat”. „Răul cel mare pe care ni l-a vândut PNL în campania electorală a dispărut într-un cocktail imoral și periculos care riscă să țină din nou România pe loc, fără repere, fără politici de dezvoltare serioase.

Iar pentru girul dat, președintele Iohannis este și el cât se poate de vinovat, iresponsabil și toxic, pentru cât i-a mai rămas din mandat”, a mai scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: