Evenimentul Zilei > Politica > Dacian Cioloş, interzis la TVR din cauza afişelor PNL
Dacian Cioloş, interzis la TVR din cauza afişelor PNL

Dacian Cioloş, interzis la TVR din cauza afişelor PNL

TVR a oprit în campania electorală un interviu cu premierul Dacian Cioloș. Liberalii acuză o cenzură a PSD

Televiziunea Română a decis, sâmbătă seară, să oprească de la difuzare un interviu acordat de premierul Dacian Cioloş în emisiunea „Viaţa Satului” şi care era programat să apară ieri dimineaţă. TVR a explicat că Cioloş apare pe afişele electorale ale PNL, „ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie – şi ar fi incorect”.

Postul public i-a propus premierului fie să difuzeze interviul în cadrul spaţiului electoral alocat PNL, fie să-l difuzeze după ce se termină campania electorală, fie să apară doar pe online. TVR a adăugat că Cioloş a fost invitat deja la postul public, săptâmâna trecută, când şi-a făcut bilanţul unui an de guvernare.

Surse din Guvern citate de Hotnews au spus, ieri, că Cioloș refuză toate variantele propuse de TVR. Chiar dacă apare pe toate afișele PNL și USR, Cioloș continuă să susțină că nu se va implica în campanie decât în măsura promovării plaformei „România 100”.

Gorghiu vede cenzură

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, crede că în spatele „cenzurii” TVR se ascunde PSD. Ea a sugerat pe Facebook că interviul a fost blocat de fostul șef al Știrilor SRTv, Claudiu Lucaci, pentru că „nu i-a fost aprobată candidatura la un post mult râvnit de Consul General”.

Liberalul Radu Carp, membru în conducerea TVR, i-a scris ieri directorului televiziunii, Irina Radu (propusă de PSD), că „toate circumstanţele” care au dus la oprirea interviului cu Cioloş trebuie lămurite de Comisia de Etică a TVR

Precendentul Ponta

În 2014, când a candidat la președinție, premierul Victor Ponta a participat la „Viața Satului”. Fostul șef SRTv, Stelian Tănase, l-a acuzat atunci pe realizatorul emisiunii că „i-a facut reclamă” lui Ponta în timpul campaniei. Moderatorul s-a dezvinovățit, spunând că Ponta a fost chemat în calitate de premier, nu de candidat.

Cum se desfășoară campania la TVR 1

Televiziunea Română reflectă campania pentru parlamentare sub genericul „Tu votezi România”, alocând acesteia peste 7.000 de minute. TVR1 difuzează zilnic ştiri, emisiuni de promovare electorală şi dezbateri cu reprezentanţii partidelor, cu excepţia weekend-urilor şi a Zilei Naţionale de 1 Decembrie. Potrivit legii electorale, campania în audiovizual a demarat pe 11 noiembrie şi se va încheia pe 9 decembrie, la ora 7.00, candidaţii şi reprezentanţii partidelor având acces la posturile de radio și TV, publice şi private.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: