Evenimentul Zilei > Politica > Dacian Cioloș dă un dublu atac. La președintele Iohannis prin premierul Cîțu. „O problemă gravă de etică”
Dacian Cioloș dă un dublu atac. La președintele Iohannis prin premierul Cîțu. „O problemă gravă de etică”

Dacian Cioloș dă un dublu atac. La președintele Iohannis prin premierul Cîțu. „O problemă gravă de etică”

Dacian Cioloş, copreşedintele USR-PLUS, consideră că evenimentul în urma căruia Florin Cîţu a fost prins la volan, în SUA, sub influenţa băuturilor alcoolice, este „o problemă gravă, de etică”. El spune că situația dată ar trebuie lămurită de PNL şi de preşedinte.

„E o problemă gravă. Chiar dacă nu are consecințe juridice, pentru că au trecut 20 de ani, e o problemă de etică, de morală. Aşteptăm clarificări de la partenerii noştri de guvernare, de la PNL, care au propus candidatul. Am vrea să ştim şi dacă preşedintele Iohannis a avut cunoştinţă sau nu în momentul în care l-a desemnat pe Florin Cîţu premier”, a declarat Dacian Cioloş.

Liderii USR-PLUS au discutat joi seara, în şedinţa Biroului Naţional, despre scandalul în care este implicat premierul, iar potrivit unor surse acest episod a fost „picătura care a umplut paharul”.

Potrivit unor surse, mai mulţi lideri ai Biroului Naţional, atât din USR, cât şi din PLUS au avut o reacţie „vehementă” la adresa premierului şi chiar au solicitat să i se ceară demisia. „S-a discutat chiar şi de o moţiune de cenzură”, a transmis Digi24.

Relația dintre Cîțu și USR PLUS este una tensionată

Relaţia dintre premier şi USR-PLUS este din ce în ce mai tensionată. Dacian Cioloş a criticat guvernul pentru că bate pasul pe loc în ceea ce priveşte reformele. Acesta a luat apărarea colegilor săi de partid, spunând că ei au cerut reforme în ministerele pe care le conduc, scrie Adevărul.

Un alt subiect de tensiuni a fost rectificarea bugetară. Ministrul Transporturilor a cerut aproape 3 miliarde de lei la rectificare, sumă care a fost considerată prea mare de premier, care i-a reproşat lui Cătălin Drulă că nu a cheltuit banii primiţi la începutul anului. Ulterior, Drulă a afirmat că execuţia bugetară este de 90%, însă în datele publicate vineri de Florin Cîţu ministerul Transporturilor are o execuţie bugetară de doar 73%.

PSD cere demisia premierului

La rândul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să îi ceară urgent demisia premierului Florin Cîţu.

„După ore bune în care speram la o #RomâniaNormală în politică şi la o retragere a premierului Florin Cîţu, solicit preşedintelui Klaus Iohannis să îi ceară urgent demisia şefului Executivului! O #RomâniaNormală nu poate fi construită cu un premier penal, chiar dacă este girat de Palatul Cotroceni!”, susţine Marcel Ciolacu, miercuri seară, într-o postare pe Facebook.

El adaugă că PSD solicită „respectarea legilor în vigoare care interzic numirea ca ministru a celor condamnaţi penal”.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: