Dacian Cioloș îi dă replica lui Ludovic Orban. Adevărul despre implicarea în susținerea lui Florin Cîțu ca premier al PNL

Dacian Cioloș îi dă replica lui Ludovic Orban. Adevărul despre implicarea în susținerea lui Florin Cîțu ca premier al PNL Sursă: Inquam Photos

Dacian Cioloș, liderul REPER și europarlamentar, a comentat sâmbătă că liderii USR și Forța Dreptei, respectiv Cătălin Drulă și Ludovic Orban, par să încerce să găsească vinovați pentru propriile lor eșecuri politice.

Declarația vine în urma afirmației făcute de Ludovic Orban la congresul USR, în care acesta l-a acuzat pe Cioloș că ar fi forțat în USR susținerea lui Florin Cîțu ca premier al PNL, în detrimentul lui.

Pe domnii Orban şi Drulă îi deranjează enorm plecarea mea din USR şi opiniile politice pe care le exprim (moderat şi cu jumătate de voce, ca să nu deschid o discuţie problematică pentru ei).

Ce nu văd să îi deranjeze este distrugerea unei coaliţii şi ieşirea în aplauze de la o guvernare care ar fi trebuit să reformeze România. Amândoi luptă astăzi împotriva propriilor greşeli pe care încearcă să le pună în seama altora pentru a nu-şi asuma propriile decizii”, a scris Dacian Cioloş.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacian Cioloș dezvăluie realitatea din spatele acuzațiilor lui Ludovic Orban

În plus, Cioloș a subliniat că toți politicienii comit greșeli, inclusiv el însuși, dar a subliniat importanța asumării responsabilității pentru aceste greșeli. El a adăugat că dacă Ludovic Orban și Cătălin Drulă nu își asumă propriile greșeli, atunci „nu vom avansa în asanarea politcii româneşti”.

„Am făcut şi eu greşelile mele. Dar dacă domnii Drulă şi Orban nu şi le asumă pe ale lor, nu vom avansa în asanarea politicii româneşti. Problema coaliţiei cu PNL din 2020 nu era că Ludovic Orban nu era bun de premier. Problema era că şi Florin Cîţu s-a dovedit la fel de slab şi problematic cum se dovedise a fi şi Ludovic Orban.

Faptul că Ludovic Orban e în opoziţie astăzi nu e o consecinţă a convingerilor sale, ci o conjunctură politică. Dacă ar fi primit ce voia, astăzi Ludovic Orban n-ar mai fi aşa de vehement şi radical. Sunt sătul de politicienii care devin luptători din oportunism. Oamenii însă cred că sunt sătui de astfel de dispute, de împunsături şi de explicaţii”, a completat Cioloş.

Dacian Cioloș le-a transmis liderilor USR și Forța Dreptei urări de a face lucruri bune pentru România împreună și de a-și concentra energia cât mai puțin în denigrarea celorlalți și cât mai mult în construirea unui viitor mai bun.

Astfel, toate poveştile astea nu vor mai conta decât pentru cei pasionaţi de cancan politic”, a mai precizat Dacian Cioloş într-o postare pe Facebok.