Evenimentul Zilei > Actualitate > Dacian Cioloș câștigă funcția de președinte al USR Plus. Prima reacție a învingătorului. Update
Dacian Cioloș câștigă funcția de președinte al USR Plus. Prima reacție a învingătorului. Update

Dacian Cioloș câștigă funcția de președinte al USR Plus. Prima reacție a învingătorului. Update

La finalul celui de-al doilea tur al alegerilor pentru șefia USR PLUS, Dacian Cioloș l-a învins pe Dan Barna și a câștigat funcția de președinte al formațiunii, diferența de voturi între ei fiind foarte mică.

Dacian Cioloș este noul președinte al USR Plus după o luptă foarte strânsă cu Dan Barna. Fostul prim-ministru a reușit să câștige președinția partidului cu 50.9% dintre voturile exprimate. Cu doar câte ore înainte de finalul alegerilor interne din USR Plus, Dacian Cioloș a dezvăluit că dorește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024.

Rezultatul votului din turul doi al alegerilor interne pentru conducerea USR Plus:

– 19.603 voturi pentru Cioloș

– 18.908 voturi pentru Dan Barna

Dacian Cioloș a câștigat primul tur al alegerilor pentru președinția USR PLUS după ce a fost votat de 15.111 membri (46%), în timp ce Dan Barna a fost preferat de 14.404 membri (43,9%).

Al treilea candidat, Irineu Darău, a obținut 10,1% (3.300 de voturi). Pentru că niciunul dintre candidați nu a obținut 50%+1, a fost organizat și al doilea tur.

Dan Barna acceptă înfrângerea

”Știu că este multă dezamăgire și supărare în echipa celor care m-au susținut, dar dincolo de asta rămânem același partid solid care a adus reformă în România. Performanța miniștrilor noștri este absolut de necontestat.

Închei acest mandat cu satisfacții majore. Azi avem peste 50.000 de membri. Este o creștere spectaculoasă. Deși avem acest rezultat care nu mă bucură în mod particular, continui să spun că fuziunea USR PLUS a fost pasul corect.

Am foarte multă încredere că acest partid va da președintele României în 2024. Îi spun lui Dacian Cioloș că rămân alături să susțin acest partid. Îi urez un mandat foarte bun”, a declarat Dan Barna.

Cioloș nu-l izolează pe Barna

”Vreau să le mulțumesc colegilor din partid care au votat în număr foarte mare. Cum a spus și Dan, cred că putem avea maturitate. Mi se pare foarte importantă această participare masivă.

Cioloș și Barna

Vom avea multe de făcut împreună. Rezultatul acesta arată că nu există aceste falii între foști useriști și foști plusiști. Sunt convins că este un mesaj pe care îl vom înțelege și la nivelul filialelor.

Am avut și sesizări, am avut și plângeri. O parte dintre ele au fost clarificate, altele urmează să fie clarificate. Noi cerem transparență și onestitate pentru ceea ce vrem în România și cred că aceste lucruri trebuie să le arătăm și în partid.

USR Plus va avea un rol important de jucat în perioada următoare. Trebuie să ne propunem câștigarea alegerilor prezidențiale și dincolo de asta și pe cele locale și parlamentare pentru a putea implemente reformele pe care le-am promis.

Vreau să-i mulțumesc lui Dan pentru că a crezut în acest proiect și pentru că a pus totul la bătaie în această competiție. Vreau să-l asigur că vom continua să lucrăm împreună.

Rezultatul trebuie să fie validat de Congresul USR PLUS și de abia apoi putem vorbi despre o concluzie finală a acestui proces. Mâine vom alege Biroul Național”, a declarat Dacian Cioloș.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: