Evenimentul Zilei > Economie > Dacia vrea să dea lovitura cu Grand Duster – SUV-ul cu 7 locuri. Uite cum va arăta
Dacia vrea să dea lovitura cu Grand Duster – SUV-ul cu 7 locuri. Uite cum va arăta

Dacia vrea să dea lovitura cu Grand Duster – SUV-ul cu 7 locuri. Uite cum va arăta

Jurnaliștii englezi de la autoexpress.co.uk anunță că un nou model al fabricii din Mioveni va apărea pe piață, cel mai probabil, anul viitor. E vorba de un Duster nou, 4X4, cu 5 sau 7 locuri, care ar putea să coste undeva în jurul a 13.000 de lire sterline și care se va numi Grand Duster.

Dacia tocmai a trecut de pragul de 4 milioane de maşini vândute de când a fost preluată de Renault, în 2004, vrea să dea lovitura cu acest nou model.

Grand Duster va avea două variante, cu 5 şi cu 7 locuri, cu un design nou, mult mai rafinat, care se vrea rivalul perfect pentru Nissan Quashqa, Renault Kadjar, Nissan X-Trail sau Kia Sorento.

Varianta Grand a Dusterului va avea 4,7 m lungime, fiind cu 20 de cm mai mare decât precedenta sa.

Jurnaliștii britanici spun că deocamdată nu se ştiu detalii despre motorizarea pe care o va avea noua maşină, dar n-ar trebuie să ne așteptăm la prea multe îmbunătățiri: „va rămâne neîmpopoțonat, low tech, entru că focusul este pe exterior. Scaune din stofă, geamuri electrice pe față, jante din oțel, Radio DAB, vor fi dotările de bază. La versiunea superioară va avea senzori de control al climei, SAT-NAV și parcării, ca standard”

De asemenea, odată cu lungimea, va crește și volumul.  „Ca rezultat, capacitatea de încărcare de pe ambele versiuni vor crește, de asemenea; ne așteptăm la o suprafață de încărcare de 500 litri pentru varianta cu cinci locuri și mai mult de 650 de litri, în Grand Duster-ul cu al treilea rând de scaune pliate”, notează jurnaliștii de la publicația citată. 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: