„Dacă progresiștii sunt lăsați să-și facă mendrele, vor utiliza crizele de tip COVID pentru a institui Dictatura”

„Dacă progresiștii sunt lăsați să-și facă mendrele, vor utiliza crizele de tip COVID pentru a institui Dictatura”

Așa-zisa moderare pe care Facebook și Twitter o aplică este în realitate cenzură pură, care promovează progresismul, urmărind să creeze Omul Nou prin reeducare și epurări.

De altfel, este uimitor să vezi că un virus originar din China comunistă este pretextul pentru o carantinare generalizată!

Ceea ce este grav este că Occidentul își pierde sufletul exact în momentul în care ar trebui să ajute societatea chineză să lupte împotriva neo-totalitarismului lui Xi.

Arnaud Benedetti: Rețelele sociale au contribuit la o lărgire a spațiului public, depășindu-l pe cel al liderilor de opinie. Dez-intermedierea este din acest punct de vedere un proces cvasi-revoluționar, care transformă în profunzime relația noastră în dezbaterea publică, deregularizând-o într-o manieră spectaculoasă și vizibilă, cu, pe de o parte, o extindere a libertății de exprimare publică fără precedent pentru toți, pe de alta, cu o creștere a violențelor verbale și comportamentale pentru toate părțile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rețelele sociale constituiau inițial câmpuri de confruntare fără filtre. Politica de moderare pe care încearcă să o impună de puțină vreme este fără îndoială necesară, însă problema pe care o pune în actualul stadiu al dezvoltării sale este că ea apare ca produsul unei cenzuri împotriva partizanilor radicalizați ai unei ideologii, care, sub pretextul logicii „incluzive” și al luptei împotriva discriminărilor, urmărește să-i excludă pe toți cei care îi contrazic și le denunță la rândul lor radicalismul.

Cu alte cuvinte, asistăm din partea acestor grupări de activiști, uneori cu complicitatea implicită a anumitor guverne, la o acțiune al cărei scop constă în stingerea însăși a principiului care animă sfera publică: expresia contradictorie, dezacordul asumat, posibilitatea de a dezbate.

Acești noi Saint-Just fac din deviza acestuia, „Nici o libertate pentru dușmanii Libertății”, mantra lor de luptă.

Or, ei nu recunosc decât o singură libertate: pe a lor, refuzând din principiu orice afirmație heterodoxă prin raport la propria sa „doxa”, negând libertatea oponenților, dorind să-i excludă din spațiul public și să impună doar reprezentarea lor privind lumea și societatea.

Este cu adevărat vorba de un război ideologic, dar care astăzi - și aceasta este o eternă viclenie a istoriei - devorează întregul spectru al Corectitudinii Politice, inclusiv pe cel așa-numit „mainstream”, care se vede acuzat pentru că este „călduț”, ba chiar ambiguu în relațiile sale cu conservatorii.