Producătorii din bazine legumicole consacrate, precum cele din Dolj, Brăila, Buzău, Ialomița, Giurgiu recoltează și livrează către consumatori cantități din ce în ce mai mari de pepeni, mai ales din această săptămână. Condițiile climatice din acest an au asigurat producții mari și de calitate, informează Realitateadecraiova.net.

De exemplu, din celebra zonă Dăbuleni se livrează către piețele agroalimentare din București și din țară sute de tone de pepeni proaspeți. Se înregistrează cantități ce urmează a fi recoltate și livrate din ce în ce mai mari.

Pentru a nu se crea confuzii printre consumatori, pentru identificarea producătorilor autohtoni și a pepenilor românești se aplică măsura etichetării standard, potrivit Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr.225/2017. Așadar, pentru o informare corectă a tuturor celor interesați, prezentăm modelul de etichetă ce va fi afișat la fiecare punct de comercializare a pepenilor românești verzi sau galbeni. Eticheta cuprinde informații privind denumirea producătorului, localitatea de origine, data recoltării, dar și prețul cu amănuntul.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin inspectorii din cadrul Direcțiilor pentru Agricultură Județene, se asigură în permanență că prin verificările efectuate, sunt respectate prevederile Legii nr.145/2014 și ale OMADR nr.225/2017, astfel încât consumatorii să fie corect informați asupra provenienței fructelor și legumelor din piețele agroalimentare.

 

Te-ar putea interesa și: