Daily Mail relatează despre comportamentul retrograd al unul lider sindical cunoscut în Marea Britanie, care a promis că va organiza o petrecere de pomină în cazul în care Johnson va fi răpus de boala care devastează planeta.

„Steve Hedley, șeful adjunct al Sindicatului Feroviar, Maritim și muncitorilor din Transporturi s-a lovit din nou de prietenii care l-au criticat, spunându-le: «Sper că tot cabinetul ticăloşilor lui Tory s-o ia pentru ceea ce le-au făcut persoanelor cu handicap şi săracilor.»

Domnul Hedley, care are un salariu de 100.000 de lire sterline pe an, a făcut comentariile pe Facebook după ce premierul a fost internat la terapie intensivă la spitalul St Thomas din Londra”, arată sursa citată.

Preşedintel şi secretarul general al Sindicatului muncitorilor din Transporturi au reacţionat imediat. Michelle Rodgers şi Mick Cash au declarat că postarea subalternului este „total innaceptabilă”, conform The Sun.

Au urmat şi reacţiile critice postate chiar pe contul de Facebook al lui Hedley, care însă nu a înţeles gravitatea cuvintelor sale şi a replicat: „Îmi păstrez fiecare cuvânt.”

Când i s-a spus că şi Boris Johnson este om şi n-ar trebui judecat în asemenea manieră, sindicalistul a răspuns: „Hitler, Mussolini şi Franco au fost şi ei oameni. AI folosi acelaşi argument şi pentru ei?

Nu cred că i se aplică lui Hitler, care a ucis milioane, dar i se aplică lui Boris, care a ajutat la uciderea a 130.000 prin politicile de austeritatea conservatoare.

Nu voi plânge cu lacrimi de crocodil pentru oamenii care au ucis clasa muncitoare şi vulnerabilă ani la rând şi au gestionat atât de rău această criză încât personalul din sistemul naţional de Sănătate moare pentru că are echipamente de protecție inadecvate, iar pacienții mor deoarece nu există suficiente ventilatoare.”

MailOnline l-a contactat pe Hedley pentru comentarii, dar fără efect.

Boris Johnson a ieşit joi seara de la terapie intensivă şi a fost transferat într-o altă secţie a spitalului londonez St Thomas, iar apoi plasat „sub supraveghere atentă în timpul fazei iniţiale a vindecării sale”.

„Trebuie să se odihnească. Din câte înţeleg, a fost transferat de la terapie intensivă într-o secţie de recuperare, dar nu cred că putem spune că este în afara pericolului.

Trebuie să-şi dea timp. Nu cred că poţi să ieşi din aşa ceva şi să revii direct în Downing Street şi să iei din nou frâiele fără o perioadă de readaptare. El aproape s-a sacrificat. Noi trebuie să ne asigurăm că jucăm corect meciul acum”, a spus la BBC Stanley Johnson, tatăl liderului conservator, fost funcţionar european.

În absenţa lui Johnson, cel care asigură interimatul la conducerea cabinetului este ministrul de Externe, Dominic Raab.