Anna Chapman, fosta spioană rusă reprofilată între timp pe jurnalism, rămâne încă sub un „stigmat” care o urmează peste tot. Nu demult a fost acuzată de plagiat într-un articol scris pentru o publicaţie rusă. În plus, Anna a devenit vedetă după ce a fost arestată în SUA pentru spionaj.

O exclusivitate

Tânăra de 31 de ani apare adesea în presa rusă, inclusiv în pictoriale în revistele pentru bărbaţi. Ea a fost gazda unui show TV şi este redactor-şef al unui mic ziar de afaceri, Venture Business News.
Editorii tabloidului Komsomolskaia Pravda susţineau că Chapman a scris un articol despre poetul ei preferat, Aleksandr Puşkin, prezentat de ziar drept o exclusivitate. Totuşi, bloggerii au remarcat că articolul seamănă foarte mult cu un fragment din cartea unui autor care scrie despre Puşkin, Oleg Matveicev, "Suveranitatea spiritului".

Pe buze

Nu este pentru prima dată când ceea ce spune Chapman seamănă leit cu opera lui Meveicev. Într-un discurs pe care l-a ţinut la un moment dat studenţilor de la Universitatea Sankt Petersburg, ea a citat din carte aproape cuvânt cu cuvânt. Jurnaliştii care au urmărit „cazul” Annei de-a lungul timpului, subliniază că „chiar dacă CV-ul ei de spioană a fost deconspirat, Anna continuă să aibă succes!”.
Anna Chapman e un nume care în ultimii ani s-a aflat pe buzele tuturor, câştigându-şi porecla de "spioana sexy", dupa ce a fost expulzată din SUA, în 2010. După jobul de agent secret, aceasta s-a reorientat către modă. Nici reprofilarea pe jurnalism nu i-a displăcut.

Piesa de rezistenţă

Potrivit Daily Mail, care o cataloghează drept „una dintre cele mai sexy spioane ale zilelor noastre”, Anna a luat sub aripa sa mai mulţi designeri ruşi, recrutaţi direct din facultate, lansând o linie vestimentară de succes, graţie notorietăţii sale, dar şi ideilor complet originale. Anna „este şi obraznică”, după cum au comentat analiştii, deoarece piesa de rezistenţă a colecţiei ei o constituie genţile în forma unor cărţi semnate de mari scriitori ruşi! Astfel, Anna a făcut pe faţă o aluzie mai mult decât…creativă la acuzaţia de plagiat.