Evenimentul Zilei > Actualitate > Cuvinte grele adresate de Episcopul Giurgiului clasei conducătoare: ”Oameni corupți”. Ce spune PS Ambrozie despre vaccinare
Cuvinte grele adresate de Episcopul Giurgiului clasei conducătoare: ”Oameni corupți”. Ce spune PS Ambrozie despre vaccinare

Cuvinte grele adresate de Episcopul Giurgiului clasei conducătoare: ”Oameni corupți”. Ce spune PS Ambrozie despre vaccinare

Preasfințitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, i-a criticat, cu ocazia unei predici de Sfânta Parascheva, pe conducătorii țării, în frunte cu președintele Klaus Iohannis. El l-a numit pe șeful statului, „dezbinator” și a spus că a desemnat ca prim-miniștri numai corupți.

Episcopul a mai zis că „țara se duce la vale” pentru că „cei care conduc azi sunt oameni de nimic, n-au credință”. Mai mult, el a afirmat că incendiile din spitale sunt o „făcătură” iar vaccinurile anti-Covid „expirate”.

PS Ambrozie l-a parafrazat pe Patriarhul Daniel. „Dumnezeu nu se lasă batjocorit, așa cum a zis Patriarhul anul trecut. Și pentru toate rugăciunile celor care vin la biserică și la mănăstiri, nu se poate să nu-i dea jos pe nemernicii ăștia care ne conduc, care nu sunt vrednici de încrederea noastră”, a spus el, potrivit r3media.ro.

„Singurul proiect de țară din ultimii 30 de ani a fost Catedrala Mântuirii Neamului. Președintele țării, care nu face nimic pentru țară și care dezbină, a venit la Comana, s-a plimbat cu bicicleta, dar n-a intrat la Mănăstire, unde e înmormântat voievodul Vlad Țepeș. Nu-i interesează biserica. Sfidare peste sfidare, oameni corupți, pe care i-a desemnat miniștri și prim-miniștri, n-au făcut pentru țară”, a afirmat PS Ambrozie.

Preasfințitul îi îndemnă pe enoriași să se vaccineze în urma tuturor parlamentarilor

„Nu vă grăbiţi să vă vaccinaţi, lăsaţi-i pe ei să se vaccineze întâi, întâi toţi parlamentarii şi toţi senatorii şi deputaţii şi la urmă, de o mai rămâne vreun vaccin din astea 120 de milioane cumpărate de Cîţu, abia atunci să vă vaccinaţi, că sunt expirate şi încearcă să le vândă în străinătate”, a spus Ambrozie.

El a vorbit și despre incendiile din spitalele românești în care au murit zeci de români.

„Vedeţi, dau foc românilor în spitale! Cum se poate? S-a întâmplat la Bucureşti, pe urmă s-a întâmplat la Iaşi, la Constanţa, ard de vii în spitale! Sigur că e o făcătură! Nu se poate ca în mileniul ăsta al 3-lea în care trăim să nu ai detector de fum acolo, să nu ai paznici de noapte! Să ardă oamenii cu branule pe mâini şi legaţi de pat! Atât de mult şi-au bătut joc de țară şi de noi”, a mai spus Episcopul.